Hoe gebruik je sportattributen het beste?

Hoe gebruik je sport attributen het beste?

Heb jij de afgelopen periode veel thuis gesport omdat de sportscholen gesloten waren? Bevalt dit je wel en ben je van plan om je eigen thuis sportschool uit te breiden? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel gaan we jou namelijk vertellen welke sport attributen je het beste aan kunt schaffen en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Thuis sporten biedt een hoop voordelen. Zo hoef je niet meer helemaal naar de sportschool toe, de drempel om te gaan sporten wordt hierdoor lager en je bespaart tijd. Tevens hoef je niet op andere mensen te wachten en je kunt dus lekker op je eigen tempo trainen. Aan te raden is om dan wel voor spullen van hoge kwaliteit te kiezen.

Wanneer je voor sport attributen van hoge kwaliteit kiest, dan kan je de oefeningen beter uitvoeren. Tevens is het een betere investering omdat deze spullen simpelweg langer goed blijven. Mocht jij nog op zoek zijn naar sport attributen van hoge kwaliteit, neem dan eens een kijkje in onze webshop. Wij staan graag voor je klaar! Onderstaand kan je in ieder geval lezen welke spullen wij je aanraden voor als jij thuis wilt gaan sporten. Ook vertellen we je zoals gezegd hoe je deze sport attributen het beste kunt gebruiken. Veel leesplezier en bij vragen kan je altijd contact met ons opnemen.

Trainen met dumbells

Wil jij sport attributen kopen? Dan is het zeker een goed idee om voor dumbells te kiezen. Met behulp van dumbells kan je ontzettend veel spiergroepen trainen. Zo kan je zowel je biceps als je triceps trainen. Tevens kan je je rug en je borst trainen, aan te raden is dan wel om een fitnessbank aan te schaffen. Met behulp van zo’n bankje kan je bijvoorbeeld een oefening zoals dumbell press doen. Deze oefening is erg goed voor je borst en mag zeker niet in je trainingsschema ontbreken.

Een squat rack

Wil jij je benen trainen? Dan is squatten de ideale oefening voor jou. Om deze oefening uit te kunnen voeren heb je eigenlijk alleen maar een stang nodig. Echter wordt dit na verloop van tijd vrij licht. Mocht je spieren op willen bouwen, dan is het belangrijk dat je voldoende weerstand krijgt. Om ervoor te zorgen dat je meer gewicht aan de stang kunt hangen zal je een squat rack moeten kopen. Wanneer je veel gewicht aan de stang hangt, dan is het vrijwel onmogelijk om de stang op te tillen en deze op je schouders te plaatsen. Mocht je dit wel kunnen, dan ben je al veel energie kwijt voordat je met de oefening begint en dat is zonde.

Op het moment dat je gebruikmaakt van een squat rack, dan kan je de stang met de gewichten eraan op het rack plaatsen. Je kunt de stang dan gemakkelijk pakken en ook weer terugplaatsen. Tevens verminder je hiermee ook de kans op blessures en kan je de intensiteit van je training flink verhogen. Aan te raden is wel om altijd goed naar je lichaam te luisteren. Heb je het gevoel dat een oefening te zwaar is, dan is het beter om wat lichter te trainen. Je moet er toch niet aan denken dat je geblesseerd raakt en helemaal niet meer kunt trainen. Dit kan je voorkomen door goed naar je lichaam te luisteren, het geeft immers niet voor niets signalen af. Wil jij een goed squat rack kopen? Bekijk dan het rack uit ons assortiment in de link!

Lat pulldown

Heb jij al een bankje aangeschaft en wil jij de lat pulldown oefening doen? Dan is het aan te raden om de Lat Pulley Attachment aan te schaffen. Met behulp van dit apparaat kan jij deze oefening zeer goed uitvoeren. Veel sporters zien deze oefening als een zeer goede manier om je rug optimaal te trainen. Let wel goed op dat je de oefening goed uitvoert. Voer jij een oefening verkeerd uit? Dan pak je de spiergroep niet goed en het zou er zelfs voor kunnen zorgen dat je geblesseerd raakt en dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig zijn er genoeg filmpjes te vinden waarin je precies kunt zien hoe je een oefening het beste uit kunt voeren. Wil jij er zeker van zijn dat je de oefening goed doet? Doe hem dan voor de spiegel nadat je de instructievideo hebt gekeken. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om iemand die meer ervaring heeft even mee te laten kijken, diegene zou jou dan extra uitleg kunnen geven.

Terug naar blog