Duurzaamheid

Wij hechten niet alleen waarde aan een gezond en fit lichaam, ook een gezond klimaat is iets waar wij ons graag voor inzetten. En hierin nemen wij onze verantwoordelijkheid. 

Wat doet Gorilla Sports voor het klimaat?
 

Klimaatneutraal pakketvervoer
Sinds februari 2018 is het containervervoer verlegd van vrachtwagens naar het spoor. Hierdoor konden we een jaar later al ongeveer 898 ton CO2 besparen en in 2020 ongeveer 815 ton CO2!

Op die manier ondersteunen wij de doelstelling om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te verminderen en leveren wij een positieve bijdrage aan de bescherming van het klimaat.
 
Niet alleen onze containers, maar ook de pakketten die de eindgebruiker bereiken, worden op een CO2-neutrale manier geleverd.

Ook werken we samen met vervoerders zoals onder andere PostNL en Brenger die veel waarde hechten aan duurzaamheid en maatregelen hebben genomen om CO2 neutraal te verzenden.  

Onze verpakkingen
Gebruikte verpakkingen vormen het grootste deel van het huishoudelijk afval en de hoeveelheid neemt al jaren toe. Natuurlijk moeten de artikelen goed verpakt en beschermd zijn, zodat je met een perfect fitnessapparaat aan uw training kunt beginnen.
 
Wij doen ons best geen onnodig opvulmateriaal en plastic noppenfolie te gebruiken. We bouwen het gebruik van plastic af en stappen over op recylebaar papier. 

Én mocht je een artikel hebben gekocht dat niet matcht met de doos waarin je het ontvangt, dan komt dat doordat we onze dozen hergebruiken zodat we zo min hoeven weg te gooien.
 
Naar de toekomst kijken
Behalve dat we zijn begonnen met het afbouwen van het gebruik van plastic, zijn we ook begonnen met ons assortiment aan te vullen met artikelen van duurzame materialen en gaan dit nog verder uitbreiden (bv. kurk en natuurrubber).
 
De eerste stappen naar een bewustere verwerking, productie en verzending zijn gezet.
Omdat wij bij GORILLA SPORTS weten:
 
Elke inspanning voor meer klimaatbescherming telt en wij nemen hierin onze verantwoordelijkheid!