Zo houd jij je goede voornemens dit jaar wél vol!

Zo houd jij je goede voornemens dit jaar wél vol – onze tips!

We zien het elk jaar weer: mensen die het roer volledig om willen gooien in januari en een frisse start willen maken met het nieuwe jaar. De meeste goede voornemens worden de eerste twee à drie weken goed volgehouden, maar daarna gaat het vaak snel bergafwaarts en worden ze overboord gegooid. Ook voor jou herkenbaar? Gelukkig hóeft het niet zo te zijn. Lees onze tips en kick-start jouw nieuwe jaar!

  1. #1 - Stel realistische doelen

Je kunt beter kleine, makkelijk haalbare doelen stellen dan jezelf al in de eerste maand te moeten teleurstellen. Elk behaald doel zal voelen als een overwinning en zal je motiveren om door te zetten, terwijl je vaak op den duur de motivatie verliest als het doel nog mijlenver weg is.

  1. #2 - Stap voor stap

In navolging van tip #1 – zet kleine stapjes. Het is veel leuker om keer op keer kleine doelen te behalen dan toe te werken naar één groot doel aan het eind van het jaar. Heerlijk dat jij die 100 kilo weg wilt drukken terwijl je net komt kijken, maar begin maar eens met de helft ;)

  1. #3 - Zet duidelijke doelen op papier

Formuleer duidelijke doelen en zet deze op papier! Nog beter is om bij elk doel op te schrijven welke dingen je precies gaat ondernemen om je doel te behalen. Vergeet dit niet af en toe terug te lezen om jezelf aan de doelen te herinneren.

  1. #4 - Kleine aanpassingen in je dagelijks leven zorgen voor duurzaam resultaat

In één keer je leven drastisch veranderen is hartstikke ambitieus – en super goed als het je lukt, hoor – maar in de meeste gevallen is deze werkwijze gedoemd te mislukken. Je kunt beter vaker kleine aanpassingen doen, het is namelijk bewezen dat er dan een grotere kans is dat je dit de rest van je leven volhoudt.

Pak bijvoorbeeld eens wat vaker de fiets naar het winkelcentrum of kies voor gezonde alternatieven van je dagelijkse tussendoortjes: een appel in plaats van een boterham met kaas of een gin tonic light in plaats van speciaalbier op de vrijmibo doet al wonderen en is net zo lekker.

  1. #5 - Tot slot: begin met thuis sporten

Veel mensen nemen vol goede moed een abonnement op de sportschool als het nieuwe jaar begint om vervolgens na een paar maanden eerder sponsor dan sporter te zijn. Zonde! Je bent niet de enige bij wie de weg naar de sportschool altijd zo lang lijkt te zijn. Daarom wint het thuissporten terrein. Een halterbankje, halterset en wat materiaal om bodyweight trainingen mee te doen zijn voldoende om mee te beginnen!

Wij hebben al prachtige homegyms voorbij zien komen. Wil jij jouw eigen sportschool ook graag laten zien? Tag ons op Instagram of Facebook: @gorillasportsnl

Terug naar blog