Let's go chestday; binnen no time van skinny naar ripped!

24 aug 2018
Hanging dips
Voor deze oefening heb je een dip station nodig. Pak de dip steunen zo breed mogelijk beet, ga hangen, leun met je schouders iets naar voren en voer de dip vervolgens uit. Door hanging dips op deze wijze uit te voeren, verschuif je het accent van de triceps naar de onderkant van je borst.
 
Ik prefereer een hanging dip ten opzichte van een bench dip, dit aangezien je met een bench dip het accent minder goed op de onderkant van de borst kan leggen dan dat je kunt met een hanging dip.
 
Deze oefening doe ik graag in drie setjes waarbij ik steeds door ga tot falen. Je zult merken dat je in het eerste setje best wat herhalingen kan maken, maar dat het aantal herhalingen wat je eruit kunt persen bij het tweede en zeker het derde setje een stuk minder zal zijn.
 
 
Tip: Je kunt de oefening lichter maken door gebruik te maken van een weerstandsband als ondersteuning. Wil je de oefening juist zwaarder maken, gebruik dan een gewichtsvest.
 
Deze oefening vind ik erg prettig omdat het een fantastische manier is om met je lichaamsgewicht je borst goed te trainen.
 
Dumbell flyes
Dumbell flyes mogen natuurlijk niet ontbreken. Wel kies ik ervoor om deze oefening liggend op een vlakke bank uit te voeren. Spreid je armen naast je lichaam, met in iedere hand een dumbell, houd je armen licht gebogen om je ellebogen te ontlasten en breng vervolgens de dumbells boven je borst bij elkaar. Ik adviseer om deze oefening aan het einde van je trainingsschema te plaatsen, al dan niet als laatste. Het is in ieder geval belangrijk om deze oefening uit te voeren wanneer je al goed warm bent.
 
 
Tip: wanneer je de flat bench dumbell flyes goed onder de knie hebt, kun je variëren door de flyes incline uit te voeren. Let uiteraard wel goed op je houding wanneer je incline flyes uitvoert.
 
Deze oefening doe ik graag aan het einde van mijn training. Ik pak dan één of twee setjes waarin ik tot falen door ga om het laatste beetje energie uit mijn borst te halen. Kortom een heerlijke oefening om mee af te sluiten. Belangrijk is wel om deze oefening (ook al ben je moe) gecontroleerd uit te blijven voeren!
 
Tot slot
We hopen je genoeg inspiratie te hebben gegeven om maandag weer te knallen tijdens chestday. Mocht je benieuwd zijn naar de producten die je kunnen helpen om chestday nóg optimaler te maken? Neem dan een kijkje op onze site!
 
 
Auteur: Bart Kaats 
 

Meteen aan de slag!

 
Je bespaart -13%
Lange Halterstang 170 cm (schroefsluiting)
79.99
69.99