Time Under Tension: al van gehoord?

Time Under Tension (TUT) is een van de meest effectieve trainingstechnieken voor spiergroei en krachtontwikkeling. In deze blog zal het concept TUT uitgelegd worden, de voordelen van TUT-training en speciaal voor jou enkele voorbeelden van TUT-oefeningen gegeven worden.

WAT IS TIME UNDER TENSION?

TUT is gebaseerd op het idee dat het aantal seconden dat een spier onder spanning staat, aanzienlijk meer invloed heeft op de spiergroei dan het aantal herhalingen van een oefening. Bij TUT-training besteed je meer aandacht aan het tempo, de controle en de techniek van bewegingen, waardoor een spier langer onder spanning staat. TUT is een uitstekende manier om spiergroei te stimuleren, het krachtniveau te verhogen en spieruitputting te verminderen.

VOORDELEN

De voordelen van TUT-training zijn talrijk. Ten eerste helpt het bij het verbeteren van je spieruithoudingsvermogen. TUT-training helpt ook bij het verminderen van vermoeidheid bij het uitvoeren van oefeningen. Bovendien is TUT-training uitstekend voor het verbeteren van de opbouw van spiermassa, het versterken van spieren en het verbeteren van de coördinatie van bewegingen.

VOORBEELDEN

Er zijn veel TUT-oefeningen die jij kunt doen. Een voorbeeld is een squat met een rustig omlaaggaande beweging gevolgd door een rustig omhooggaande beweging. Een andere oefening is een bankdruk, waarbij u de stang zo traag mogelijk naar beneden drukt en vervolgens de stang zo langzaam mogelijk naar boven tilt. Verder kun je ook een dumbbell-oefening uitvoeren, waarbij je de dumbbells rustig aanheft en vervolgens langzaam terug laat zakken.

In conclusie is TUT een krachtige trainingstechniek die helpt bij het verbeteren van de spierkracht, spieruithoudingsvermogen, spieruitputting en spiergroei. Door deze techniek te gebruiken, kun jij jouw doelstellingen efficiënter behalen!

 

Terug naar blog