Welke sportaccessoires zijn geschikt?

We zitten jammer genoeg weer in een lockdown. Nu de sportscholen dicht zijn moeten we dus alternatieven gaan bedenken om toch te kunnen sporten. We hebben het al een keer gehad over wat voor trainingen je kan doen, maar vandaag hebben we het over sportaccessoires. Deze zijn must-haves voor je thuisgym. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een thuisgym te hebben, echter zijn er sportaccessoires die je altijd kan gebruiken ongeacht hoeveel ruimte je hebt.

Het springtouw

Misschien zag je deze al aankomen. Het springtouw is terug van weggeweest. Het stigma dat je alleen maar touwtje kan springen op het schoolplein is al lang voorbij. Wist je dat vechtsporters touwtjespringen als een warming up gebruiken? Niet alleen is het geschikt voor een warming up, maar ook als een volledige workout. Vandaag de dag zijn er genoeg video’s beschikbaar over springtouw-workouts. Het voordeel van touwtjespringen is dat je in een vrij korte periode veel calorieën verbrand. Wil je beginnen met een springtouw workout, maar heb je nog geen springtouw? Bekijk ons huidig assortiment.

Een yogamat

Je kan een yogamat voor meerdere dingen gebruiken en niet alleen maar yoga. Hoewel yoga goed is om te doen, kan je de mat ook gebruiken voor fitness-oefeningen. Oefeningen zoals planks of sit-ups zijn geschikt hiervoor. Als je oefeningen hebt die je liggend of op je knieën uitvoert kan je altijd een yogamat gebruiken. Zo kan je altijd comfortabel je oefeningen uitvoeren.

Opdruksteunen

Wil je jezelf uitdagen? Gebruik dan opdruksteunen. Als je functionele kracht wilt winnen dan moet je echt graan trainen met opdruksteunen. Hoewel ze door veel mensen als old school worden beschouwd zijn ze prima tools om mee te trainen. Je kan de steunen gebruiken bijvoorbeeld als je push-ups aan het doen bent. Omdat je opdruksteunen gebruikt ga je dieper dan wanneer je push ups zou doen zonder deze steunen. Hoe dieper je gaat hoe meer je borstspieren ontwikkeld. Naast het feit dat je je borstspieren traint, train je ook je buikspieren en rugspieren.

Als jij je normaal opdrukt dan zal dit op ten duur je makkelijker afgaan. Je wordt immers beter, maar van een echte uitdaging is geen sprake meer. Voeg wat diversiteit aan je workout en daag jezelf uit door opdruksteunen te gebruiken

Het voordeel van opdruksteunen is dat je polsgewrichten het minder zwaar te verduren krijgen. Je kan makkelijk gebruik maken van opdruksteunen en je kan ze overal mee naartoe nemen. Ben je op zoek naar opdruksteunen? Zoek dan niet verder en bekijk het huidige aanbod.

Vergeet je cooling down niet

Hoewel meer mensen een warming up doen is het ook belangrijk om een cooling down te doen. Het doel is om de hartslag om laag te brengen en je spieren te laten ontspannen. Oefeningen zoals stretchen en liggen zijn al genoeg voor een cooling down. Wist je dat het nemen van een koudwaterbad ook valt onder een cooling down?

Dus mocht je de accessoires hebben gebruikt voor een goede workout vergeet dan niet een cooling down te doen!

Terug naar blog