Sinterklaas workout ideeën

Sinterklaas is in het land en hij is alweer bijna jarig. Dat betekent weer een pakjesavond vol chocoladeletters, pepernoten, snoepgoed, schuimpjes en meer. Daarom vind je in dit artikel inspiratie voor een Sinterklaas-workout. Al deze oefeningen kun je samen met je vrienden of familie op pakjesavond doen.

PAKJES GOOIEN

Al die pakjes moeten op tijd voor pakjesavond bezorgd worden. Dat gaan we trainen met een Medicine Ball. Ga in een rondje staan en gooi de Medicine Ball over naar elkaar. Als je het echt spannend en uitdagend wilt maken, gooi dan niet alleen maar naar degene die rechts van je staat. Gooi de bal over naar een random persoon in de groep. Zo blijft iedereen constant alert en wordt de oefening nog uitdagender! Met deze oefening trainen we vooral het bovenlijf. Je zal de spieren gaan voelen in je armen, schouders en rug!

BIJ DE SINT OP SCHOOT

Elke keer speelt iemand anders Sinterklaas. De Sint gaat in een wall-sit tegen de muur en om de beurt komt er iemand op schoot zitten. Bepaal met elkaar hoe lang iemand op schoot gaat zitten en kijk welke Sint uiteindelijk de meeste ‘kinderen’ op schoot kan hebben. Hoe snel geef jij op? Met deze oefening trainen we vooral de beenspieren.

DE ZAK VAN SINTERKLAAS IN

Deze kennen we allemaal nog wel: zaklopen! En natuurlijk in de zak van Sinterklaas. Trek een eindstreep en kijk wie er het snelst bij deze finishlijn is. Misschien een goed idee om deze alvast even te oefenen thuis door squat jumps te maken van de ene kant van de woonkamer naar de andere kant van de woonkamer. Met deze oefening train je ook de beenspieren maar zit je nog meer op conditie. Als je fanatiek bent zal dit zeker een full-body training worden!

SCHUIMPJES HAPPEN

Ken je koekhappen nog? Dit is hetzelfde idee, maar dan met de Sinterklaas schuimpjes! Zorg dat ze net hoog genoeg hangen zodat je met je hakken van de grond moet komen om te happen. Natuurlijk trekt iemand het lijntje telkens wat omhoog zodat je er iedere keer net niet bij komt. Zo train je de kuitspieren!

Terug naar blog