Starten met de juiste halterschijven

18 jun 2021

Starten met de juiste halterschijven

Iedereen die plannen heeft om aan krachttraining te gaan doen, komt in aanraking met halterschijven. Ze zijn simpelweg onmisbaar voor zowel de beginner als de meer ervaren sporter. Het mooie van halterschijven is dat je er vrijwel elke spiergroep mee kunt trainen. Ze zijn perfect geschikt om te gebruiken als jij aan de slag wilt met borst, schouders, rug, triceps, onderarmen, buik, benen en kuiten.

De onmisbare halterschijven en de halterstang

Voor de goede orde, als we spreken over halterschijven dan doelen we op de schijven die je aan het uiteinde van een halterstang plaatst. De halterstang wordt samen met de halterschijven gebruikt voor onder meer gewichtheffen en krachtsport waarbij de gebruikers met name steeds zware gewichten omhoog tillen. Iedereen die thuis een eigen gym inricht, begint met de aankoop van geschikte halterschijven en een halterstang. Ze zijn simpelweg onmisbaar geworden, mede vanwege het brede aanbod dat er tegenwoordig is.

Voor gebruik thuis en in de sportschool

Nog een groot voordeel van halterschijven is dat je ze zowel thuis als in de sportschool kunt gebruiken. Daarbij zijn een aantal zaken erg belangrijk. Zo is het belangrijk om wel altijd met kwalitatief uitstekende halterschijven te werken. En die halterschijven vind je in ons riante aanbod. Belangrijk is verder dat je steeds traint met het juiste gewicht, een gewicht dat past bij de trainingsdoelen die je voor jezelf uitgewerkt hebt.

Lichtere halterschijven om de spieren op lengte te houden

De halterschijven kun je heel simpel verdelen in de lichtere en de zwaardere halterschijven. De lichtere versies gebruik je met name voor het behouden van de lengte van de spieren en ook om de doorbloeding te stimuleren. De zwaardere halterschijven gebruik je om extra spiermassa te realiseren.

Altijd halterschijven die aansluiten bij jouw wensen en eisen

Daarmee is echter maar een klein deel van het verhaal verteld. Want wie een blik werpt op ons aanbod die ziet heel veel verschillende halterschijven. Ze zijn stuk voor stuk van de beste kwaliteit, maar toch ook heel verschillend. Je vindt halterschijven in allerlei gewichten en materialen. Zo bieden wij je halterschijven uitgevoerd in chroom, uitvoeringen in gietijzer, varianten van rubber en gietijzer en de zogenaamde gripper halterschijven. Afhankelijk van de trainingsdoelen die je hebt en of je ervaren of beginner bent in de wereld van de krachtsport, vind je bij ons altijd precies die halterschijven die bij jouw wensen en eisen passen.

 

Uitstekende producten met twee jaar garantie

Welke van de halterschijven je ook uit ons aanbod selecteert, je krijgt zoals je dat van ons gewend bent kwalitatief uitstekende producten aangeboden waarop je standaard twee jaar garantie krijgt. Tip: heb je plannen om erg intensief te gaan sporten met de halterschijven? Neem dan bij voorkeur halterschijven van chroom, gietijzer of rubber.

Juiste afstemming met de halterstang of halterset

Als je optimaal gebruik wilt maken van de halterschijven, dan is een juiste afstemming met de halterstang of halterset erg belangrijk. Daarbij zijn vooral de maten erg belangrijk kijken we naar de halters, dan gelden er standaardmaten van 30 en 50 millimeter. Kies dus ook halterschijven met deze maat.

Met grijpopeningen verwissel je gemakkelijk de halterschijven en voorkom je vinger letsel

Bij elk van de door ons aangeboden halterschijf hoort een verhaal. We kunnen je eindeloos vertellen over elk van de schijven die we voor je in ons assortiment opgenomen hebben.

Heb je graag wat extra comfort, dan raden we je halterschijven met grijpopeningen aan. Dat geldt ook als je beginner bent en net met krachttraining start. Deze halterschijven maken het verwisselen van de halterschijven een stuk eenvoudiger. Ook worden zo vingerblessures voorkomen.

Diverse gewichtsklassen en uiteenlopende materialen

We bieden de verschillende halterschijven aan in de gewichtsklassen 0-10 kilogram, 11-20 kilogram en 21-30 kilogram.  De materiaalkeuze is breed met onder meer gietijzer met rubber coating, kunststof, gietijzer, gripper kunststof, gripper gietijzer en chroom. De halterschijven die je bij ons koopt hebben diameters van 50/51 millimeter, 30/31 millimeter en 25 millimeter.

 

Halterschijven zijn geen bumper plates

Halterschijven dienen niet verward te worden met bumper plates. Bumper plates zijn namelijk vrijwel altijd gemaakt van massief of geperst rubber. Dit maakt deze producten zeer geschikt voor met name de meest intensieve powerlifting, deadliften en ook een reeks aan gewichtsoefeningen.

Kies voor een rubberen afwerking

Tenslotte nog een tip. Ga je vooral thuis met de halterschijven aan de slag en heb je een nogal gehorig huis? Dan verdient het aanbeveling om halterschijven met een rubber afwerking aan te schaffen. Dat voorkomt geluidsoverlast en daar zullen je buren en je slapende kinderen ook erg blij mee zijn. :-)

 

Meteen aan de slag!