DE BESTE FITNESSOEFENINGEN VOOR BEGINNERS – MET EEN COMPLETE FITNESS SET

03 jun 2021

De beste fitnessoefeningen voor beginners – met een complete fitness set

Het is bijna zomer. De sportscholen zijn weer open en veel mensen willen beginnen met fitness. Fitness richt zich op de vetverbranding, krachttraining en het verbeteren van de conditie. Kortom, een goede manier om je voor te bereiden op de warme maanden. Gorilla Sports heeft voor jou de perfecte oplossing. Geen dure abonnementen en een afspraak moeten maken voor de sportschool, maar gewoon thuis aan de slag. Met de fitness set voor beginners ben jij binnen no-time klaar voor de zomer!

De fitness set voor beginners bestaat uit zes producten waarmee je honderden oefeningen kan uitvoeren:

  • Opvouwbare yogamat
  • Power rope
  • Buikspierbank
  • Medicine ball 2 kg
  • Optrekstang
  • Sandbag 5 kg

Voor het uitproberen van deze set hebben wij een full body fitness workout bedacht. Deze zes oefeningen kun je thuis uitvoeren en herhaal je vier keer. Een warming-up voor het sporten is erg belangrijk. Hier lees je wat een goede warming-up is.

Fitnessoefeningen voor beginners

Oefening 1: Slam rotation medicine ball, alternated

Nodig: medicine ball

Bij deze oefening pak je de bal in twee handen vast. Dan maak je een draaibeweging met je armen en draait daarbij je romp ook mee. Je draait hem boven je hoofd en dan gooi je de bal zo hard mogelijk op de grond. Dit herhaal je 15 keer.

 

Oefening 2: Alternating waves

Nodig: power rope

De power rope kun je bevestigen met een muurhaak of je kunt hem om een stevig object wikkelen. Voor de alternating waves ga je voor het touw staan met je voeten op schouderbreedte. Dan buig je je knieën licht en je neemt in elke hand een uiteinde van het touw. Tijdens de oefening til je je armen om en om tot je schouders omhoog en laat je ze ook om en om zakken. Dit doe je dan zo snel en zo hard mogelijk. Doe deze oefening 30 seconden lang.

 

Oefening 3: Ab crunch

Nodig: buikspierbank

De crunch is een bekende oefening voor de buikspieren, maar met een decline buikspierbank kun je je spieren verder oprekken. De ab crunch begin je door op de bank te gaan zitten met je rug naar het schuine gedeelte. Je knieën twist je achter de foamrollers, zodat je goede grip hebt. Je houdt je handen achter je nek en gaat rustig naar beneden. Zodra je de bank voelt ga je rustig weer omhoog. Dit herhaal je 10 tot 15 keer.

 

 

Oefening 4: Lunges

Nodig: sandbag

Voor deze oefening leg je de sandbag in je nek. Je houdt hem goed vast en staat met je voeten op heupbreedte. Zak iets door je knieën en hou ten alle tijden je rug neutraal. Je stapt met een been naar voren en zorgt dat je andere knie bijna de grond raakt. Dan stap je terug en doe je hetzelfde met je andere been. Dit herhaal je 15 keer.

 

Oefening 5: Pull up

Nodig: optrekstang

Deze oefening doe je met de optrekstang. Je pakt de stang vast met een brede grip. Je handpalmen moeten hierbij naar voren richten. Je trekt je op en laat jezelf rustig naar beneden zakken. Dit herhaal je 8 tot 10 keer

Mocht je nog geen pull ups kunnen, is de negatieve pull up voor jou de oplossing.

Bij deze oefening pak je een krukje. Je gaat erop staan en pakt de optrekstang vast met een brede grip. Je stapt er rustig vanaf en laat je langzaam zakken. Dit doe je ook 8 tot 10 keer.

 

Oefening 6: Russian twist

Nodig: yogamat

De Russian twist is een oefening voor de buikspieren. Je gaat op de mat zitten en kruist je voeten over elkaar. Dan leun je iets naar achter, zodat je voeten van de grond komen. Met je handen in elkaar ga je steeds links en rechts richting de grond.

Als je deze oefening iets moeilijker wilt maken, kun je deze ook uitvoeren met de medicine ball. Je houdt deze dan in je handen en zorgt ervoor dat deze de grond aantikt.

 

Dus, wil jij beginnen met fitnessen, maar heb je geen zin om naar een sportschool te gaan? Bestel dan deze set en word fit! Met honderden mogelijke oefeningen ben je nog lang niet uitgekeken. Je kunt direct aan de slag!

Meteen aan de slag!