Welke supplementen heb je nodig?

Welke supplementen heb je nodig?

Fanatieke sporters zijn vooral bekend met de proteïneshakes. Je kunt deze shakes vergelijken met druivensuiker voor een student of spinazie voor Popeye. Dankzij een proteïneshake haal je nóg meer uit je work-out. Het aanbod shakes en supplementen is de laatste jaren flink gegroeid. Welke shakes en supplementen zijn er allemaal? En welke shake of welk supplement heb je wanneer nodig? Wij hebben het een en ander voor je op een rijtje gezet.

Whey Proteïneshake

Whey eiwit is een restproduct dat overblijft na het produceren van kaas. Tot een aantal jaren geleden werd whey nog weggegooid. Het werd als afval gezien. Onderzoekers zijn echter tot de ontdekking gekomen dat whey een eiwitbron is. Whey levert een bijdrage aan de groei van de spiermassa en ondersteunt een snel herstel van de spieren na een training. Whey proteïneshakes zijn dan ook enorm populair in de fitnesswereld. Als sporter kun je een whey shake zien als een aanvulling op je dagelijkse voeding. Gorillasports beschikt over een uitgebreid assortiment whey proteïneshakes. Kies bijvoorbeeld voor een whey proteïneshake in de smaak vanille, cookies & cream of kokos of ga voor chocolade, aardbei, hazelnoot of chocoladepudding.

Weight Gainers

Wil je als sporter graag nog wat kilo’s aankomen? Of heb je snel extra calorieën nodig? Dan kan een weight gainer jou hierbij helpen. Met deze shake krijg je net even wat meer calorieën binnen en krijg je sneller jouw droomlichaam. Een weight gainer zorgt niet alleen voor meer gewicht, maar geeft je ook meer energie en kracht. Iets dat goed van pas komt tijdens het sporten. Bovendien bevat een weight gainer shake glutamine, zodat spierafbraak wordt voorkomen. Bij Gorillasports heb je de keuze uit vier heerlijke smaken: aardbei, vanille, cookie cream en chocolade.

Glutamine poeder

Voor fanatieke fitnessers is glutamine een essentieel aminozuur. Het bevordert de spieropbouw en heeft een positief effect op de eiwitsynthese. Zo is glutamine betrokken bij de opbouw en afbraak van eiwitten. Bovendien zorgt deze aminozuur voor meer spierkracht. Tijdens een intensieve work-out gebruikt je lichaam grote hoeveelheden glutamine voor het herstel van de spiercellen. Als je veel sport, is het een aanrader om dagelijks een glas met water en glutamine te drinken. Je lichaam is namelijk niet in staat om het tekort aan glutamine snel aan te vullen. Bij Gorillasports kun je jouw dosis glutamine eenvoudig bestellen.

Creatine capsules

Creatine is een lichaamseigen stof die vooral voorkomt in je spieren. Deze stof levert een bijdrage aan de energievoorziening van je spier- en zenuwcellen. Je lichaam maakt van nature zelf creatine aan, maar je kunt dit aanvullen middels een voedingssupplement creatine. Een hoger creatinelevel levert je meer spierkracht op. Je kunt tijdens een training dan meer geven. Dit betekent dus dat je harder en intensiever kunt trainen.

Fatburner

Sport je veel en eet je gezond, maar lukt het je niet om de laatste overtollige kilo’s kwijt te raken? Dan kan een Fatburner uitkomst bieden. Een fatburner kan helpen als je aan het droogtrainen bent en nog wat vet wilt verliezen. Een Fatburner van Gorillasports bevat L-carnitine en groene thee-extract. L-carnitine speelt een grote rol bij de opname van koolhydraten en de vetverbranding. Je lichaam heeft deze stof nodig om vetzuren in energie om te zetten. Ook heb je deze stof nodig om bloed naar de spiercellen te transporteren. Groene thee-extract heeft weer een zeer positief effect op de vetverbranding. Uit tal van onderzoeken is al gebleken dat groene thee werkt bij gewichtsbehoud of gewichtsverlies. Verder zou het de opname van vetten remmen.

Cafeïnebooster

Heb je net even wat meer energie nodig? Dan biedt een cafeïnebooster uitkomst. Cafeïne verbetert de sportprestaties op twee manieren. Zo heeft cafeïne een stimulerend effect op het centrale zenuwstelsel. Dit stofje zorgt ervoor dat je je gemotiveerder en alerter voelt. Verder vermindert cafeïne het vermoeidheidsgevoel. Je voelt je dus fitter, waardoor je langer kunt trainen. Een cafeïne booster verhoogt dan ook de trainingsmotivatie. Bovendien zorgt de stof cafeïne ervoor dat je net even wat meer kracht hebt tijdens je training. De cafeïnebooster werkt als een supplement en heeft de smaak van zwarte cassisbessen.

Alpha amino supplementen

Heb je een eiwittekort en lukt het je niet om voluit te trainen? Dan kunnen Alpha amino supplementen dit tekort snel herstellen. De supplementen zorgen ervoor dat je jouw sportprestaties verbetert en dat je minder last hebt van spierpijn. Iets dat natuurlijk heel erg fijn is! Fanatiekelingen gebruiken aminozuren om de spiergroei te stimuleren en spierpijn te verminderen. De supplementen zorgen dan ook voor een sneller herstel en betere sportprestaties.

BCAA poeder

Fanatieke sporters gebruiken regelmatig BCAA poeder als ondersteuning van hun eet- en sportpatroon. BCAA is de afkorting van Branched-Chain Amino Acids, oftewel aminozuren. Het BCAA poeder van Gorillasports bevat de twee belangrijkste aminozuren voor het lichaam: isoleucine en leucine. Met BCAA poeder voorkom je spierafbraak en herstellen je spieren beter. Verder hebben BCAA’s een zeer positief effect op de vetverbranding. Wil je jouw trainingen versterken met BCAA’s? Dan heb je bij ons de keuze uit drie verschillende poedersmaken: perzik, sinaasappel en cola.

Zink

Het mineraal zink speelt een zeer belangrijke rol in de eiwitsynthese en is ook een belangrijke hulp voor je immuunsysteem. Je kunt jouw dosis zink halen uit voeding als oesters, rundvlees of yoghurt. Als je veel sport, heb je een grotere kans op een zinktekort. Tijdens het sporten zweet je namelijk en als je veel zweet, verlies je ook zink. Als je het lastig vindt om via voeding voldoende zink binnen te krijgen, dan kun je het tekort eenvoudig aanvullen met zink capsules.

Omega 3-capsules

Je hebt vast wel eens van Omega 3 vetzuren gehoord, maar wat zijn het nu eigenlijk? Omega 3 vetzuren zijn meervoudige onverzadigde vetten die tot de categorie ‘gezonde vetten’ behoren. Omega 3 zit onder meer in walnoten, vette vis, eieren, vlees en walnoten. Met een gezond en gevarieerd voedingspatroon kun je jouw dagelijkse dosis Omega 3 dus uit voeding halen. Als fanatieke sporter heb je echter veel profijt van een extra dosis Omega 3. Het helpt je bij de opbouw van de spiermassa en bevordert het herstel na een work-out. Met de Omega 3-capsules van Gorillasports krijg jij altijd de juiste dosis binnen.

Terug naar blog