Welke producten moet je als eerst kopen als je gaat thuissporten?

Welke oefeningen voer je uit?

Om te weten welke producten je het beste kunt kopen voor thuis sporten, is het belangrijk om eerst te kijken naar welke soort oefeningen je vooral uit wil voeren. Wil je het liefst zo veel mogelijk hetzelfde doen als je in de sportschool deed, of pas je je workout aan aan het thuis sporten? Hiermee wordt bedoeld dat je meer oefeningen gaat uitvoeren met behulp van het eigen lichaamsgewicht, of oefeningen uitkiest die veelal met dezelfde producten uitgevoerd kunnen worden.

De basis

Wanneer je begint met thuis sporten, zijn er een aantal basisproducten die aan te raden zijn om te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een yogamatje. Hierop kun je verschillende oefeningen uitvoeren met wat meer grip en een fijnere ondergrond. Daarnaast zijn er diverse hulpmiddelen, zoals het hebben van comfortabele sportkleding, een fijne drinkfles of fitnessbanden. Fitnessbanden maken het uitvoeren van oefeningen wat uitdagender.

Dumbells en kettlebells

Het is aan te raden om je workout aan te passen aan het thuis sporten. Sportartikelen kunnen namelijk best prijzig zijn, waardoor het al gauw onmogelijk wordt om een volledige sportschool na te kunnen bootsen. Je kunt bijvoorbeeld dumbells of kettlebells aanschaffen met een gewicht dat gelijk is aan het niveau waar je je ongeveer bevindt. Met deze dumbells of kettlebells kun je vervolgens oefeningen uitzoeken die de voor jou belangrijke spiergroepen trainen. Denk aan het uitvoeren van squats, lunges, shoulder presses, et cetera.

Halterstangen en -schijven

Doe je in de sportschool veel aan squatten of deadliften? Dan is het wellicht interessanter om te kiezen voor een halterstang met halterschijven. Met behulp van de halterstang kun je deze oefeningen op dezelfde manier uitvoeren als in de sportschool. Je kunt halterschijven van diverse gewichten aanschaffen die passen bij de stang. Op deze manier kun je met één product diverse spiergroepen trainen en hoef je niet weer op een lager niveau te beginnen zodra je weer naar de sportschool kunt.

Afhankelijk van je doelen

Zoals je merkt, is het vooral afhankelijk van de oefeningen die je uit wil voeren en de doelen die je voor jezelf hebt gesteld, welke producten je het beste kunt aanschaffen. Een yogamat is sowieso aan te raden, omdat je dan een juiste ondergrond hebt om de oefeningen op uit te voeren. Verder kun je oefeningen uitvoeren met behulp van dumbells, halterstangen of je eigen lichaamsgewicht. Denk dan aan oefeningen als push-ups, pull-ups of lunges.

Terug naar blog