Het beste resultaat met een gym bankje

Het beste resultaat met een gym bankje

Fitness vanuit thuis, steeds meer mensen kiezen ervoor en dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat we vanwege de lockdown tijdens het coronavirus niet naar de sportscholen toe konden gaan. Juist daarom kozen steeds meer mensen ervoor om fitnessapparatuur aan te schaffen zodat er thuis gesport kon worden. Thuis sporten biedt namelijk veel voordelen. Zo kan je altijd zelf bepalen wanneer je gaat sporten, is de drempel minder hoog om te gaan aangezien je niet helemaal naar de sportschool toe hoeft en hoef je geen rekening te houden met andere mensen. Mocht jij momenteel bezig zijn om thuis een kleine sportschool te maken, zodat je lekker aan de slag kunt gaan, dan is het zeker aan te raden om een gym bankje aan te schaffen. Onderstaand gaan we jou vertellen wat je allemaal met een gym bankje kunt doen. Tevens vertellen we je ook welke fitnessapparatuur je het beste aan kunt schaffen wanneer je aan de slag wilt gaan met een bankje.

Wat kan je doen met alleen een fitness bankje?

Wanneer je aan de slag wilt gaan met alleen een gymbank, dan kan je een aantal dingen doen. Zo kan je bijvoorbeeld je buikspieren extra goed trainen, maar zou je er ook voor kunnen kiezen om schuin op te drukken. Je kunt bijvoorbeeld je voeten op het bankje zetten, je handen op de grond plaatsen en vervolgens opdrukken. Echter raden we het aan om ook andere producten aan te schaffen. Dit om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten zult behalen met een gym bankje. Onderstaand vertellen we je precies welke spullen je het beste kunt kopen!

Maak gebruik van dumbells

Heb je een fitnessbank en wil je veel oefeningen kunnen doen? Dan is het aan te raden om dumbells te kopen. Wanneer je dumbells koopt en een bank hebt, dan kan je in principe iedere spiergroep trainen. Zo kan je dan bijvoorbeeld je borst trainen, je rug trainen, maar ook je armen en je schouders trainen en dat is natuurlijk top. Ga jij aan de slag met dumbells en een bankje? Zorg er dan in alle gevallen voor dat je goed weet hoe je een bepaalde oefening het beste uit kunt voeren. Kies ervoor om handige filmpjes op Youtube te bekijken en om de oefeningen voor een spiegel te doen. Ken jij iemand die al langer aan fitness doet? Dan is het zeker geen slecht idee om diegene mee te laten kijken. De kans dat je de oefening dan goed uitvoert wordt simpelweg al een stuk groter.

Het uitvoeren van oefeningen op de juiste manier is zeer belangrijk. Doe je dit niet, dan kan dit ervoor zorgen dat je last krijgt van blessures en dat wil je natuurlijk niet. Blessures kunnen er namelijk voor zorgen dat je een flinke periode uit de roulatie bent en dit kan flink wat impact hebben op je resultaten.

Lat pulldown

Een zeer populaire oefening om je rug mee te trainen is lat pulldown. Mocht jij deze oefening vanuit thuis willen doen, dan zal je het gym bankje aan moeten schaffen. Tevens zal je ook een latt pulley attachment moeten kopen. Gelukkig hebben wij kwalitatieve producten in ons assortiment en kan je deze bij ons kopen.

Bankdrukken

Bankdrukken, iedereen die al even traint kent deze oefening wel. Dit is een zeer belangrijke oefening om je borst mee te trainen. Mocht je deze oefening willen doen, dan is het verstandig om voor een verstelbare halterbank te kiezen. Deze bank heeft namelijk ook een handig uiteinde waarop je de stang kunt plaatsen. Dit is al helemaal belangrijk wanneer je met wat meer gewicht wilt gaan trainen. Ben jij van plan om zwaarder te trainen, dan zal je ook een halterstang met halterschijven moeten kopen. Aan te raden is om op het moment dat je zwaarder gaat trainen iemand achter je te laten staan als je de oefening uitvoert.

Gym apparatuur van kwaliteit kopen

Wanneer je ervoor kiest om fitness apparatuur aan te schaffen, dan is het verstandig om voor apparatuur van hoge kwaliteit te kopen. Doe je dit niet, dan zal je hier achteraf van balen. Wanneer je kiest voor kwaliteit, dan is het namelijk een stuk makkelijker om oefeningen uit te voeren, tevens voer je de oefeningen over het algemeen ook beter uit. Een ander groot voordeel dat je hebt wanneer je voor kwaliteit kiest, is dat je aankoop langer mee zal gaan. Je doet dus een betere investering en hierdoor kan je er langer van genieten.

Terug naar blog