Borrelen en op vakantie, wat doet het met je spiermassa?

Borrelen met je spiermassa

Lekker, een koud biertje en een bittergarnituur op het terras met het zonnetje aan de hemel. We hebben goed nieuws voor je, want een paar glazen alcohol (maximaal 1 tot 2) zorgen voor meer testosteron. En dit is het hormoon dat helpt bij het opbouwen van spieren. Grotere hoeveelheden hebben echter het tegenovergestelde effect. Dat zorgt ervoor dat de hoeveelheid testosteron in het lichaam juist een stuk minder wordt.

Waar je ook voor op moet passen is het gebruik van alcohol als een after work out drink. Alcohol onttrekt namelijk water uit je lichaam. Daarom is het altijd goed een glas water naast je drankje te bestellen. Door te weinig water in je lichaam te hebben wordt het moeilijker voor je spieren om zichzelf te helen.

Op vakantie met je spiermassa

Even er tussenuit! Het kan zo goed voor je zijn, maar als je geen spiermassa wil verliezen is het raadzaam om toch een beetje in beweging te blijven. Zo voelen je spieren zich nog steeds nodig en verlies je geen spiermassa. Als je echt helemaal niks doet, kan het verlies wel oplopen tot 1,5 kg per week. Dit hoeft niet een training te zijn, even wandelen of fietsen is al genoeg! Blijf je dit doen, dan begint het verliezen van spiermassa pas na zo'n twee tot drie weken. Dat is lekker geruststellend op vakantie gaan.

Genieten van je spiermassa

Natuurlijk willen we allemaal in shape blijven, maar het is ook belangrijk dat we een beetje genieten. Op vakantie kan je die summerbody eindelijk laten zien, dus laten we ons dan niet te veel bezig houden in de Spaanse gym om de hoek. Mocht je wel even willen trainen, kan dat ook heel makkelijk op je Italiaanse balkon met bijvoorbeeld fitnessbanden, weerstandsbanden of iets simpels als een ouderwets springtouw. Makkelijk mee te nemen op reis!

Terug naar blog