Waarom thuis blijven sporten nu sportscholen weer open zijn

Waarom thuis blijven sporten nu sportscholen weer open zijn

De sportscholen zijn nu weer een tijdje open en dit was ook hard nodig. Veel leden hebben hun abonnement stopgezet omdat ze er geen gebruik van konden maken. Ondanks dat de sportscholen gesloten waren zijn de echte diehards (zoals jij) begonnen met het thuis sporten. Vooral producten zoals dumbbells, een halterbank en een buikspierplank zijn geliefd. Sommige hebben al aardig geïnvesteerd in hun eigen gym aan huis. In dit blog artikel gaan we het hebben over de redenen waarom mensen liever thuis blijven sporten ondanks dat de sportscholen weer open zijn.

Je eigen sportschool

Er zijn vele voordelen te bedenken als je je eigen sportschool aan huis hebt. Hoewel sportscholen vaak veel apparaten beschikbaar hebben kon het voorkomen dat tijdens de drukke uurtjes er bijvoorbeeld geen halterbank beschikbaar was.

Naast de beschikbaarheid van apparaten is er nog een andere belangrijke reden waarom mensen ervoor kiezen om thuis te blijven sporten. In de afgelopen periodes zijn we vaker thuis gaan werken en studeren. Het advies was om contact zoveel mogelijk te vermijden en dit hebben we ook gedaan. Echter, dit betekende ook dat we niet echt veel afwisseling hadden. Door thuis te gaan sporten kun je zelf die afwisseling creëren. Voordat je begint met werk kun je nog even een uurtje sporten. Ben je klaar met werken? Dan kan je nog even lekker de stress van je af sporten en niet aan werk denken of aan je groepsgenoot die nog steeds niet zijn taak heeft gedaan.

Het thuis sporten heeft ook financiële voordelen. Het kopen van apparaten kost zeker wat geld, maar heb je die cijfers wel eens vergeleken met de cijfers van een abonnement bij de sportschool? De prijzen verschillen per sportschool, maar als je gaat kijken naar het totaal plaatje (vooral als je iemand meeneemt om samen te sporten) valt de prijs eigenlijk wel mee als je dit vergelijkt met de totaalkosten van een eigen sportschool aan huis. Vergeet niet dat je het zo duur of goedkoop kan maken als je zelf wilt. Hoe je het ook bekijkt binnen een periode van ongeveer twee jaar zou je de investering er uit hebben. Het is aan jou de keus of jij die investering wilt doen of je toch liever voor de sportschool kiest.

Sportschool vs Thuis

Voor sommige kan de sportschool een goede motivator zijn om te gaan sporten omdat je voor je abonnement betaald. Om deze reden is de neiging om naar de sportschool te gaan ook groter. Maar crisis terzijde komt het wel eens voor dat je geen zin hebt om naar de sportschool te rijden of te fietsen (het is oke om toe te geven we hebben dit allemaal wel een keertje gehad). De kans is groter dat dit vaker voorkomt dan je eigenlijk toe wilt geven. Bij thuis sporten heb je dit niet omdat het gewoon thuis is. Hier kan je beginnen en stoppen wanneer je wilt. De drempel om te gaan sporten is hier veel lager en je hoeft je ook geen zorgen te maken dat andere sporters naar je zitten te staren. Ook dit is een vrij voorkomend fenomeen wat de drempel van een sportschool hoger maakt dan het eigenlijk zou moeten zijn. We zijn er immers allemaal voor hetzelfde doel: Fitter worden.

Hoogwaardige kwaliteit fitnessapparatuur

Ben je van plan om binnenkort je eigen gym te bouwen? Neem dan eens een kijken in ons assortiment. Wij hebben fitnessapparatuur van hoge kwaliteit. Zo kan jij iedere oefening zo goed mogelijk doen.

Welke keuze maak jij?

Er zijn vele voordelen te behalen door thuis te gaan sporten. Dit wilt niet zeggen dat men thuis moet gaan sporten of dat het een beter alternatief is dan de sportschool. Zowel thuis sporten als de sportschool heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Je hoeft niet naar de sportschool want thuis zijn er ook zat alternatieven en oefeningen die thuis gedaan kunnen worden. Als je toch meer baat hebt bij de begeleiding van een fitness coach dan is de sportschool de meest geschikte optie. Het ligt eraan wat jij de beste optie vind en wat het best bij jou past. Het belangrijkste blijft dat we gezond blijven en blijven bewegen of dit nou thuis is of bij de sportschool maakt niet uit.

Terug naar blog