Waarom een krachtstation handig is

Wat is een krachtstation?

 

Een krachtstation is een apparaat dat er op het eerste oog wellicht erg ingewikkeld uitziet. Het is een apparaat met diverse handvatten, zitvlakken of arm- en beensteunen er aan. Een krachtstation is eigenlijk verschillende krachtapparatuur in één. Veel mensen die thuis sporten, kiezen daarom voor dit apparaat. Doordat het meerdere apparaten in één zijn, kun je er veel oefeningen mee uitvoeren. 

 

 

Alle krachtapparatuur in één

 

Vaak kun je een basisstation aanschaffen en deze in de loop van de tijd verder uitbreiden. Zo hoef je niet een krachtstation te kopen met onderdelen die je niet gaat gebruiken, maar kun je het station personaliseren naar jouw workouts. Doordat het station meerdere apparatuur in één is, scheelt dit niet alleen ruimte in huis, maar ook geld. Je hoeft namelijk niet elke keer opnieuw een zitvlak of steunen te halen, maar kan gewoon de onderdelen die je nodig hebt om het apparaat compleet te maken aanschaffen.

 

Gehele workout uitvoeren

 

Doordat een krachtstation alle krachtapparatuur (naar wens) in één is, kun je hiermee vaak je gehele workout uitvoeren. Hierdoor hoef je niet meer naar de sportschool toe om oefeningen te doen, waardoor je geen abonnement meer nodig hebt. Dit scheelt natuurlijk geld, maar ook tijd. Je hoeft namelijk niet meer heen en weer te reizen, maar hebt het krachtstation gewoon in huis staan. 

 

Laagdrempelig

 

Omdat het krachtstation in huis staat, is voor veel mensen de drempel om te 

gaan sporten vaak lager. Je hoeft niet meer naar de sportschool te reizen, maar je kunt gewoon in huis je oefeningen uitvoeren. Soms moet je in de sportschool lang wachten voor een apparaat vrijkomt, of vind je het misschien niet fijn om in het bijzijn van andere mensen te sporten. Daarnaast kun je thuis lekker je eigen muziek of een serie aanzetten. Wellicht zul je je hierdoor sneller gemotiveerd voelen om te gaan sporten. 

 

Voorbeelden van oefeningen met een krachtstation

 

Lijkt het jou wat om een krachtstation aan te schaffen? Dan is het wellicht handig om een beeld te hebben bij wat voor oefeningen je ermee uit kunt voeren zodat je een full body workout kunt samenstellen. 

 

 

Borst en rug

 

Om de borstspieren te trainen, kun je door middel van een krachtstation de chest press of de chest fly oefening uitvoeren. Bij de chest press druk je het gewicht van je af en bij de chest fly druk je het gewicht naar de zijkanten. Voor het trainen van de rug kun je de seated row of lat pull oefening uitvoeren. Bij de seated row trek je het gewicht naar je toe van voren en bij de lat pull trek je het gewicht naar je toe vanaf boven. 

 

Schouders en benen

 

Oefeningen die je kunt doen om je schouders te trainen, zijn de shoulder press en de rear delt oefening. Bij de shoulder press duw je het gewicht omhoog en bij de rear delt duw je het gewicht van de voorkant naar de zijkanten. Ten slotte zijn er nog oefeningen die je voor je benen kunt doen met een krachtstation. Dit zijn de leg curl en de leg extension. Bij de leg curl lig je op je buik en duw je het gewicht vanuit je benen omhoog en bij de leg extension druk je het gewicht omhoog vanuit een zittende positie. 

Terug naar blog