Handig, zo'n handtrainer, maar waar is het goed voor?

Een sterke grip om je barbell

Ken je het gevoel? Je beenspieren redden die deadlift nog wel maar je handen houden het voor gezien. In dit geval kan een getrainde hand erg goed van pas komen. Door te trainen met een handtrainer krijg je een sterkere grip in je handen. En niet alleen bij deadliften, bij meer oefeningen zoals pull ups of bench presses en zelfs in het dagelijks leven kan het handig zijn. Handige handtrainers dus.

Meer dan alleen je handen

De naam zegt misschien handtrainer, maar je traint er ook je pols en je onderarm mee. Deze spieren werken namelijk allemaal samen om je handen te laten bewegen. Zo zorg je ervoor dat je armen weer in balans zijn, en niet alleen je bovenarmen flink gespierd zijn. Ziet er natuurlijk fraaier uit als ook de onderarmen er getraind uitzien, in plaats van die dunne onderarmen. Balance is key!

Niet meer kampen met krampen

Heb je wel eens last van stijfheid of kramp in je handen of vingers? Dan kunnen handtrainers ook een uitkomst bieden! Wanneer je regelmatig hiermee traint, kan dat positieve resultaten opleveren. Het zorgt namelijk voor betere spieren en een goede doorbloeding. Het is dan wel belangrijk om het vol te houden en niet na een paar keer de handtrainer links te laten liggen.

Lekker fout: je vingers trainen

En nee, we bedoelen niet meteen voor het doel dat jij nu voor ogen hebt, maar voor activiteiten als klimmen of instrumenten bespelen kan de kracht in je vingers ook een rol spelen.

Resultaat boeken

Wil je met de handtrainer de bovenstaande resultaten boeken? Dan heb je ten eerste een handtrainer nodig en ten tweede de wilskracht. Je hoeft niet sets te doen van honderden keren knijpen, maar sets van drie waarbij de knijper zwaar is om dicht te knijpen is al genoeg. Doe deze bijvoorbeeld in een repetitie van 6 seconden. Knijp in 2 seconden dicht, 2 seconden vasthouden en dan weer in 2 seconden rustig loslaten. Ook handig: handknijpers zijn makkelijk mee te nemen, dus je kan zelfs even op kantoor je handen trainen!

Terug naar blog