Vijf keer zelfverzekerder in de sportschool

Wist je dat veel mensen worstelen met onzekerheid in de sportschool? Wat voor de een zo vanzelfsprekend is, is een hele uitdaging voor de ander. Zonde, want de sportschool zou een toegankelijke plek moeten zijn voor iedereen. Daarom hierbij vijf tips om jezelf zekerder te voelen bij jouw volgende sportschool bezoek!

1. Ga niet alleen of bezoek de sportschool buiten piekuren

Erg voor de hand liggend: zoek een sportmaatje. Als je het echt niet aandurft om in je eentje de sportschool te bezoeken, zoek dan iemand die met je mee wil gaan. Dat maakt niet alleen dat je zelfverzekerder in de sportschool staat, maar dat is ook nog eens gezelliger. Een win-win situatie! Mocht je niemand kunnen vinden die met je mee wil gaan, dan kun je ook de sportschool bezoeken buiten piekuren. Na werktijden en voor werktijden is de sportschool vaak op z’n drukst. Dus als het lukt met werk kun je proberen midden op de dag een workout voor jezelf te plannen.

2. Kies de juiste sportschool uit

De ene sportschool is de andere niet. Het kan echt een verschil maken  waar jij je op je gemak voelt. Probeer daarom verschillende sportscholen uit. Het beste is om er echt even een keer te gaan sporten, maar soms kun je al goed aanvoelen of het een plek voor jou is als je er een rondleiding boekt.

3. Motiverende muziek

Met de juiste nummers kun je jezelf op een of andere manier veel zelfverzekerder voelen. Zet de muziek op waar jij je goed bij voelt en je zult zien dat het je helpt. Mocht je niet weten welke muziek je op moet zetten, dan heb je ook genoeg playlists in Spotify die je op kunt zetten: Zo heb je bijvoorbeeld  ‘power hour’, ‘training power’, ‘beast mode’ en natuurlijk kun je ook de welbekende ‘Eye of the tiger’ op repeat zetten!

4. Outfit on point

Misschien ben je nooit zo met je kleding bezig, maar het helpt echt om een sportoutfit aan te doen waar je je comfortabel en zelfverzekerd in voelt. Probeer hier dus in te investeren zodat je wat zelfverzekerder in de sportschool staat. Voor de een is dit juist een strakke legging en bijpassende top en de ander voelt zich beter in een lekkere losse joggingbroek. Wat anderen denken maakt hier niet uit, het gaat om waar jij je 100 procent op je gemak in voelt.

5. Sport thuis!

Er is altijd nog de optie om gewoon lekker thuis te blijven sporten. Iedereen is anders en als de sportschool geen plek is waar jij je op je gemak voelt, dan hoef je dit ook voor niemand te veranderen. Je kunt  ook fit en gezond blijven met een aantal sportattributen thuis. Denk bijvoorbeeld aan een kettlebell, yoga matje en een paar dumbells waar je al heel ver mee komt!  In  onze blogs kun je meer tips vinden voor het sporten thuis, zelfs in een kleine studio in Amsterdam. Als je wilskracht groot genoeg is dan zal het ook daar zeker lukken!

Terug naar blog