Van Dry January naar 'Tournée Minerale'

In België pakken ze in februari een maandje zonder alcohol mee, stuk makkelijker dan zo’n Dry January natuurlijk, met maar 28 dagen in de maand. En toch schenken we hier nog een beetje aandacht aan, want na een maand alcohol is het de kunst om niet in februari alle gemiste drankjes meteen in te halen…

In dit artikel lees je meer over de effecten van een maand zonder alcohol en hoe je vervolgens weer het best je alcoholgebruik opbouwt.

De voordelen van een maand zonder alcohol

Een maand zonder alcohol brengt veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel zou zo eens kunnen zijn dat je lever zich enig wat herstelt, het hangt er natuurlijk wel vanaf in hoeverre je deze al beschadigd hebt. Je lever kan zich (deels) herstellen en zelfs tot 70% opnieuw kunnen groeien als je een maand geen druppel drinkt.

En dan hebben we natuurlijk nog de meest voor de hand liggende voordelen: gewicht verliezen, beter slapen, een mooiere huid en versterkte weerstand. Dat zijn toch goede redenen om misschien nog even een Tournée Minerale mee te pakken.

De nadelen van de maanden met alcohol

Natuurlijk, een drankje is gezellig, maar de meeste voordelen van alcoholvrij merk je pas echt op de langere termijn. En laat het nu zo zijn dat velen na een Dry January juist weer extra hard aan de drank gaan. Een kleine groep mensen is zich wel meer bewust van hun alcoholgedrag en laten steeds vaker een drankje staan. Blijkbaar wordt het laten staan van alcohol makkelijker en fijner naarmate je dit volhoudt.

Helaas zal je dus niet een reserve opbouwen tijdens een Dry January. Daarom is het aan te raden (als je echt de voordelen ervan wil ervaren) om nog even langer door te pakken. Of in ieder geval minder te drinken. Hieronder onze tips!

Tip 1: Haal geen alcohol in huis, tegenwoordig kunnen we in 10 minuten boodschappen thuis laten bezorgen, dus die flessen wijn hoeven echt niet meer op voorraad te staan en zo kom je minder snel in de verleiding.

Tip 2: Overtuig je vrienden om mee te doen of om je op z’n minst te steunen in je goede voornemen. Ze zijn alleen maar blij dat ze jouw biertjes mogen hebben.

Tip 3: Zorg ervoor dat je altijd een alcoholvrije optie hebt. Als je bij vrienden thuis gaat borrelen, neem dan zelf alcoholvrije biertjes of wijn mee. Dan kan je altijd gezellig meedoen. Succes!

Terug naar blog