Valentijnsdag: workout inspiratie voor een koppel training

Valentijnsdag: workout inspiratie voor een koppel training

De chocolade bonbons zijn verleden tijd, tenzij deze gemaakt zijn van 100% rauwe cacao met nog een vleugje matcha poeder voor dat extra gezonde effect. Kortom, we werken graag aan onze gezondheid, daarom voor jou speciale workout inspiratie voor op Valentijnsdag.

In dit artikel lees je verschillende workouts die je samen met jouw partner kan doen op de dag van de liefde. Wel graag thuis, want niet iedereen zit in de gym op kleffie en beffie te wachten. Gelukkig kan het thuis ook prima met de attributen van Gorilla Sports. En natuurlijk mogen jullie elkaar na de workout heus wel belonen met een doosje chocolade bonbons, en misschien wat slagroom…

De koppel-squat

Een zwoele blik zegt meer dan 1.000 woorden. Ga tegenover elkaar staan in een rechte houding, met je benen op heupbreedte. Leg je handen in die van je lover en kijk elkaar recht in de ogen aan. Zak vervolgens allebei door de heupen en houd elkaar stevig vast. Blijf 10 seconden gehurkt zitten en kom dan langzaam omhoog. Na deze oefening 15 keer gedaan te hebben, voel je het branden in je benen. Blijf elkaar aankijken voor dat extra beetje motivatie om het vol te houden.

De plank vol complimentjes

Planken is nooit leuk, maar met je partner wordt het wel nét iets leuker. Terwijl je allebei de plank volhoudt geef je elkaar om de beurt een compliment. Hebben jullie meer complimenten voor elkaar dan uithoudingsvermogen in de plank, of andersom?..

Wist je dat er een grotere hoeveelheid endorfine (het stofje wat je een fijn gevoel geeft bij sporten) vrijkomt als je samen een work-out doet? Endorfine zorgt ervoor dat je tijdens het samen sporten kriebels kunt voelen die je ook voelt tijdens een verliefdheid.

Optrek-kus

De titel zegt het al, je trekt jezelf op met de optrekstang van Gorilla Sports en na elke herhaling krijg je van je partner een kus als beloning. Hij of zij staat voor je en zorgt op deze manier voor extra aanmoediging, of afleiding. Het is maar net hoe je het ziet.

Verstrengelde sit-ups

Ga op een matje liggen en verstrengel je benen in de benen van je partner. Op deze manier kan je elkaar net een klein beetje helpen bij het doen van sit-ups. En wil je het nog romantischer maken? Geef elkaar dan bij elke sit-up die je maakt een kus. Vooral lekker als je eenmaal goed bezweet bent.

Terug naar blog