Welke trainingsspullen heb je eigenlijk nodig?

Als je in het assortiment van de online sportwinkel kijkt, is het aanbod enorm. Je vindt hier allerlei sportartikelen. Denk aan trainingsspullen als dumbells en kettlebells, maar ook hulpmiddelen als resistance bands of een yoga matje. Doordat er zoveel producten op de markt te vinden zijn, kun je je afvragen welke hiervan je nu echt nodig hebt om te trainen. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal dingen. Zo heb je andere dingen nodig als je in de sportschool traint dan wanneer je thuis sport. Ook is het afhankelijk van welke soort sport je beoefent. In deze blog worden een aantal vormen van sport besproken met de bijbehorende trainingsspullen.

 

Krachttraining

 

Doe je aan krachttraining? In dat geval zijn er een aantal trainingsspullen die erg nuttig zijn als ondersteuning in de sportschool, of om het thuis sporten makkelijker te maken. Wanneer je in de sportschool traint, vind je hier in principe al alles wat je nodig hebt: de apparatuur, dumbells, kettlebells en halterstangen met bijbehorende halterschijven. Toch zijn er nog een aantal trainingsspullen die je kunt gebruiken.

 

 

Denk bijvoorbeeld aan weerstandsbanden (resistance bands). Weerstandsbanden kun je voor verschillende oefeningen gebruiken, zoals bijvoorbeeld tijdens het squatten of het uitvoeren van lunges. Door middel van de weerstandsbanden komt er meer druk te staan op de benen, waardoor de oefening zwaarder wordt. Een ander hulpmiddel dat je kunt gebruiken om het uitvoeren van de oefeningen zwaarder te maken, is een fitness riem.

 

Voer je krachttraining niet in de sportschool uit, maar thuis? In dat geval heb je niet het voordeel dat alle benodigdheden al aanwezig zijn; deze moet je zelf aanschaffen. Fitnessapparatuur is relatief duur, waarom veel mensen dit niet aanschaffen. Je kunt echter al goede resultaten boeken door oefeningen uit te voeren met behulp van dumbells of kettlebells. Je bent niet afhankelijk van de apparatuur om spiergroei te bevorderen.

 

Cardio

 

Ben je minder bezig met krachttraining en juist meer met cardio? In dat geval zijn er ook een aantal hulpmiddelen die je kunnen ondersteunen tijdens het trainen. Wanneer je hardloopt, is het lopen op de juiste hardloopschoenen essentieel. Daarnaast is het ideaal om je mobieltje bij de hand te kunnen hebben zonder dat je deze vast moet houden. Een telefoonhouder is dus ook handig.

 

 

Terug naar blog