Gorilla Sports steunt The Barefoot Dutchman

Gorilla Sports steunt The Barefoot Dutchman!


In 4 maanden 2600 kilometer afleggen langs de Australische kust. Op blote voeten!
De Nederlander Anton Nooteboom, AKA The Barefoot Dutchman, begint over enkele dagen met dit avontuur. Dit alles om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van mannen.

Wat een mooi doel en wát een prestatie. Wij bij Gorilla Sports vinden dit een prachtig initiatief en dragen Anton daarom een warm hart toe.

Wereldrecordpoging

De reis, die wordt afgelegd in etappes van zo’n 20 á 25 kilometer per dag is een officiële Guinness Book of Records wereldrecordpoging. Er zijn op het moment van schrijven een hoop blote voeten-records gevestigd, zoals het lopen van 3 km over lego-steentjes (auw!) en het lopen door de sneeuw. De uitdaging die Anton aangaat is er echter een van een andere orde vanwege de duur en lengte van de tocht.

Via deze weg zullen wij jullie regelmatig up-to-date houden over nieuwtjes en feitjes en ook delen wij bezienswaardigheden die Anton, woonachtig in eindstation Sydney, tegenkomt tijdens zijn reis.


Je kunt Anton natuurlijk ook zelf volgen. Klik hier voor zijn Instagram en hier voor de link naar zijn website. Mocht je ook je steentje bij willen dragen aan deze recordpoging en Men’s Mental Health, klik hier. De tocht gaat op 8 mei 2021 van start.

Wij wensen Anton heel veel succes!14-05-2021

Inmiddels is Anton bijna een week onderweg. De eerste 100 kilometers zitten erop en de reis gaat voorspoedig. Onderweg komt onze Barefoot Dutchman regelmatig mensen tegen die hem helpen, op welke manier dan ook. Zij plakken de lekgeraakte band van zijn kar, stoppen hem wat eten of drinken toe of lopen een stuk mee onder het genot van een goed gesprek.

10-06-2021

5 weken verder en onze Dutchman is inmiddels aangekomen in Wilmington. Er is al 580 kilometer van de 2600 afgelegd en flink wat blaren doorgeprikt! De grootste drijfveer van Anton is het creéren van awareness voor men's mental health en onderweg komt hij steeds meer mensen tegen die met hem willen praten over onder andere dit onderwerp.

Terug naar blog