Starten met een fitness set

Wat is fitness?

Fitness is een vorm van bewegen die zowel is gericht op het verbeteren van de conditie, als op vetverbranding (afvallen) en krachttraining (spiergroei). Het is dus een vorm van sporten die gunstig is om af te vallen, maar ook om de conditie van je hart te verbeteren en om meer spiermassa te kweken. Als je wil beginnen met fitness, kun je dit zowel in de sportschool als thuis uitvoeren. Het thuis beoefenen van fitness heeft veel voordelen. Je hebt er namelijk geen grote apparatuur voor nodig, waardoor het niet vereist is om naar de sportschool te gaan.

Voordelen van thuis fitnessen

Dit scheelt niet alleen in de kosten, omdat je geen abonnement hoeft te betalen, maar je hoeft ook niet meer naar de sportschool te reizen. Het scheelt dus ook tijd, want de sportartikelen heb je gewoon in huis! Fitness bestaat uit een combinatie van cardio en krachttraining oefeningen. Oefeningen die goed zijn voor het hart, zijn oefeningen die het hart sneller laten kloppen. Denk aan hardlopen of fietsen. Als je het fitnessen vooral thuis uit wil voeren, kun je bijvoorbeeld touwtjespringen of jumping jacks.

Start met een fitness set

Dit kun je vervolgens combineren met krachttraining oefeningen. Oefeningen die je thuis kunt doen om de spiermassa te vergroten, zijn bijvoorbeeld squats, lunges of opdrukken. Als je wil beginnen met thuis fitnessen, dan kun je het beste beginnen met een fitness set. Er zijn verschillende soorten fitness sets verkrijgbaar. Het is maar net wat je wil trainen, dus afhankelijk hiervan kun je de set kiezen die hier het handigst voor is.

Als je oefeningen als squats en lunges uit wil voeren, kun je deze uitdagender voor jezelf maken door middel van weerstandsbanden. Deze banden zijn verkrijgbaar in sets, die bestaan uit banden van verschillende sterktes. Zo kun je jezelf steeds meer trainen en de spiermassa vergroten door steeds zwaardere banden te gebruiken.

Je kunt ook oefeningen uitvoeren die meer gericht zijn op het trainen van je armen, rug en buik. Hiervoor kun je bijvoorbeeld opdruksteunen of een optrekstang aanschaffen, die je kunt gebruiken om verschillende opdrukoefeningen mee te doen.

Fitness is voor iedereen anders


Je kunt jouw sportschema helemaal invullen zoals je zelf wil. Als je het net iets belangrijker vindt om je spiermassa te vergroten, kun je het grootste deel van je trainingsschema opvullen met krachtoefeningen. Is je prioriteit juist eerder om een betere conditie te krijgen? Dan kun je bijvoorbeeld een paar keer per week hardlopen en daarna thuis wat krachttraining oefeningen uitvoeren. Fitness is voor iedereen anders. Het voordeel van thuis fitnessen is dan ook dat je het geheel op je eigen tempo kunt uitoefenen en je niet afhankelijk bent van de lessen in de sportschool.

Terug naar blog