Start altijd met halterschijf 5 kg

Start altijd met halterschijf 5 kg

Halterschijven? Die zijn simpelweg onmisbaar als je aan krachttraining wilt doen. Niet voor niets is het samen met de halterstang een van de eerste producten die aangeschaft worden als er een thuisgym ingericht gaat worden. Logisch, want met de halterstang en de halterschijven kun je zowel de borst, schouders, rug, triceps, biceps, onderarmen, buik, benen en kuiten trainen. Een buitengewoon veelzijdigproduct dus en simpelweg onmisbaar voor de krachttrainers.

Begin nooit te zwaar en omarm de halterschijf van 5 kilogram

Stel je begint thuis met de inrichting van een homegym en wilt thuis aan de slag met de halterschijven. In vrijwel alle gevallen is het dan goed om met de halterschijf 5 kilogram te beginnen met trainen. Daarmee kies je voor een lichtere halterschijf. Binnen krachttraining is het altijd goed om voor een gedegen opbouw te kiezen. De kans dat je blessures oploopt als je te zwaar traint is groot. Begin dus altijd licht met een halterschijf van 5 kilogram.

Je kunt veel beter in een rustig tempo je training steeds verder uitbouwen, dan dat je wekenlang uit de roulatie bent met een spierblessure. Vandaar dat het verstandig is om te kiezen voor de halterschijf van 5 kilogram. Ook voor bepaalde spiergroepen is het gewoon goed om met een halterschijf van 5 kilogram, te werken. Neem de biceps oefeningen. Die voer je ook het beste uit met halterschijven van 5 kilogram.

Je loopt als je te zwaar traint zomaar een spierblessure op

Als krachtsporter is het zaak geduld te houden en altijd te kiezen voor een verantwoorde trainingsopbouw. Een spierblessure heb je zo als je te zwaar traint. Start dus met de 5 kilogram halterschijf om vervolgens gericht te werken naar een zwaardere halterschijf. Dat is de juiste volgorde en niet andersom.

Voel jij je spieren al bij een zwaardere halterschijf en voelt het ongemakkelijk, dan mag je hopen dat je nog geen serieuze sportblessure opgelopen hebt. Je kunt altijd een specialist vragen een gedegen trainingsschema voor je te maken zodat je de kans op blessures reduceert.

Daar worden je buren beslist niet blij van

Behalve dat je bij de halterschijven kunt kiezen uit verschillende gewichten, zie je in ons aanbod dat je veel meer te kiezen hebt. Neem de materialen waarvan de halterschijven geproduceerd zijn. Veel mensen opteren voor die van gietijzer, al dan niet van 5 kilogram. Deze halterschijven zijn van goede kwaliteit en zo goed als onbreekbaar. Bovendien zijn ze ook in ons aanbod aantrekkelijk geprijsd.

Voor de thuisgym dien je wel rekening te houden met het feit dat de gietijzeren halterschijven allesbehalve geluiddempend zijn. Dit kan voor de nodige overlast zorgen als je een homegym in de slaapkamer hebt en een gehorig huis hebt. Daar zullen de buren niet heel vrolijk van worden.

Halterschijven 5 kilogram zijn onmisbaar voor de beginnende krachtsporters

De halterschijven 5 kilogram -onmisbaar dus zeker voor de beginnende krachtsporters heb je behalve in gietijzeren uitvoering ook in een chromenuitvoering, van rubber, van gripper en kunststof. Zeker de uitvoeringen van rubber zijn aantrekkelijker voor thuis. Om het gietijzeren deel is dan een rubber coating aangebracht. Een ding is zeker: deze uitvoeringen maken beduidend minder geluid en daar zullen je buren wél vrolijk van worden.

Kies stap voor stap voor een zwaardere training

Zo zie je maar; de ene halterschijf is de ander niet. De standaard uitvoeringen van halterschijven zijn die van 2,5, 5, 10, 15, 20 en 25 kilogram. Ze zijn er echter zwaarder, tot zelfs zwaarder dan 50 kilogram. De halterschijven die lichter zijn dan 2,5 kilogram worden ook wel fractional plates genoemd. Ze wegen immers slechts een fractie van de zwaardere gewichten en worden toegepast voor micro loading. Dit is het minimaal verhogen van de trainingsgewichten.

Zo kun je dus nadat je beginnen bent met een halterschijf van 5 kilogram stap voor stap voor zwaardere trainingen kiezen. Goed om te weten is dat de halterschijven vanaf 10 kilogram ook wel Olympische halterschijven genoemd worden.

Terug naar blog