Sporten op vakantie, wie is er zo fanatiek?

We noemen het: vakantie

Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse vacantia, dat staat voor vrij zijn van verplichtingen: vrije tijd. En sporten doen de meesten van ons ook in hun vrije tijd, dus dan zou je zeggen dat je op vakantie ook lekker door kan sporten! Natuurlijk kan het, maar willen we het ook? En is even rust niet heel goed voor je? Het is maar net wat je verstaat onder rust.

Ontspanning en sensatie

Rusten is heel gezond voor je, maar ontspanning is niet alleen maar liggen op een ligbedje met een biertje in je hand. Op een of andere manier is het beeld een beetje ontstaan dat vakantie een vrijbrief is voor zee, zon en zuipen. We vergeten dat het ook heel goed is om even een hike te doen, of zelfs alleen al een wandeling over het strand.

Even tot jezelf komen kan ook heel goed in combinatie met beweging, en werkt waarschijnlijk nog wel beter dan drankjes wegtikken met muziek in je oren aan een druk zwembad. En we weten ook heus wel dat dit heel relaxed is, maar een combinatie van zou voor jouw vakantie en fitness doelen het meest gunstig zijn!

En we nemen mee…

Je kan dus genieten van je vakantie en alsnog in beweging blijven door bijvoorbeeld te hiken, wandelen, zwemmen, salsa dansen, beach volleyballen… Er is genoeg te doen! Maar mocht je toch graag wat aan je spiermassa doen op vakantie. Dan is het misschien handig een hotelletje uit te zoeken met een kleine gym. Mocht dit niet lukken, geen paniek. Je kan altijd zelf wat meenemen!

Er zijn genoeg attributen die jij mee kan nemen op vakantie om toch je spieren nog een beetje uit te dagen. Zo kan jij toch je spiermassa behouden én tegelijkertijd genieten van je vakantie! Denk bijvoorbeeld aan weerstandsbanden, een springtouw, ab wheel of als je een sportief maatje hebt: bokshandschoenen en hand pads.

Fijne vakantie!

Terug naar blog