Sporten met een kater, wat een feest

Ze zeggen wel eens: “laten we lekker die kater eruit zweten!” Maar is dat wel zo’n goed idee? En wat mag je van jezelf verwachten als je brak gaat sporten? Je leest er in dit artikel meer over.

Zweet-feest

Amsterdam Dance Event is voorbij, heel wat mensen hebben flink gefeest afgelopen weekend. Keiharde realiteit dat je nu weer jezelf naar werk en de sportschool sleept om terug in het ritme te komen. Misschien zelfs nog met een kleine aanwezige kater. Je hoort wel eens dat je een kater eruit kunt zweten, maar dat is helaas niet helemaal zo… Je kunt je misschien beter voelen na een kleine workout, maar een standaard glas alcohol heeft zo’n anderhalf uur nodig om door je lichaam afgebroken te worden. Begin maar niet te tellen, krijg je nog meer hoofdpijn van.

Toch even iets doen

Ondanks dat je de kater er niet uit kunt zweten, is het wel goed om even te bewegen. Natuurlijk moet je ook weer niet te veel doen - wees lief voor je lichaam - maar een klein beetje bewegen kan geen kwaad. Al is het even tien minuten wandelen, door te bewegen komen stofjes als serotonine, dopamine en endorfine vrij waardoor jij je beter zult gaan voelen. Of pak een paar lichte dumbells om toch even die spieren wat te gebruiken. Vergeet ook niet om genoeg te drinken want je hebt sowieso al meer water nodig om weer goed te hydrateren na zo’n feest-weekend.

Stretch ‘t eruit

Nee, helaas kun je je kater er ook niet uit stretchen., maar je kunt je na het stretchen wel beter voelen. Wanneer je je bijvoorbeeld staand over je benen laat vallen stretch je niet alleen lekker, dit helpt ook bij het reguleren van de bloeddruk en verlichten van het hoofd. Met wat stretchoefeningen kun je jezelf een kleine boost geven doordat de bloedcirculatie weer wat beter op gang komt en je een stroom stimulerende zuurstofcellen krijgt. Pak dat yoga matje er maar bij, want dit is op z’n minst het proberen waard! Child’s pose, seated twist en natuurlijk: savasana…

Terug naar blog