Sporten in een kleine ruimte doe je zo

Wil je graag beginnen met fitness en krachttraining maar heb je geen zin in de sportschool? Bouw je eigen homegym! Heb je niet zo veel ruimte? Geen probleem! Wij helpen je graag om het optimale uit een kleine ruimte te halen. Zo kan iedereen beginnen met thuisfitness. Twee vierkante meter is al voldoende en dit hoeft niet eens een aparte ruimte te zijn!

Sportvloer

Wat je als eerst nodig hebt voor een comfortabele homegym zijn rubberen vloermatten. Zo bescherm je je vloer terwijl jij optimaal gebruik kunt maken van je krachtapparaten. Het helpt ook om goede schokdempende sportschoenen aan te schaffen, je wilt natuurlijk niet dat je buren mee kunnen genieten met je work-out.

Fitness- en krachtapparatuur geschikt voor een kleine ruimte

Goed, de vloer ligt! Nu moeten er natuurlijk fitnessapparaten komen. Indien je een halter- of fitnessbank wilt plaatsen, houd er dan rekening mee dat je aan beide kanten ruimte nodig hebt. Je wilt natuurlijk wel in de juiste houding trainen en niet beperkt worden in de mogelijkheden door bijvoorbeeld een muur. Pro tip: kies voor een bankje met wieltjes, zodat je deze na gebruik weer veilig en ruimtebesparend op kunt bergen.

Gewichten

Een setje halters en gewichten is onmisbaar voor elke fanatieke thuissporter. Koop losse gewichten, zo kun je je training telkens wat zwaarder maken als je daaraan toe bent. Investeer zeker in een goed opbergrek hiervoor, want in een kleine ruimte wil je niet over de gewichten struikelen. Pro tip: een gewichtenstandaard in de hoogte is ruimtebesparend!

Trainen met je eigen lichaamsgewicht

Wat écht ruimtebesparend is, is trainen met je eigen lichaamsgewicht. Een optrekstang aan het plafond of aan een (betonnen!) muur is ideaal om te gebruiken tussen vier muren. Het enige waar je rekening mee moet houden is het maken van genoeg ruimte terwijl je traint. Gebruik je de optrekstang niet, laat je hem gewoon hangen en hangt hij niemand in de weg. Pro-tip: berg je de stang liever wel op? Wij bieden een schroefvrije optrekstang aan die je gewoon uit de kast kunt halen wanneer je gaat trainen.

Zoals je ziet zijn er genoeg opties om te krachtsporten in een kleine ruimte. Zelfs als je geen aparte ruimte hebt zijn er meer dan voldoende mogelijkheden. Altijd al willen beginnen met krachttraining maar geen grote ruimte tot je beschikking? Laat je hier niet door beperken en ga ervoor!

Wij vinden het ontzettend leuk om te zien hoe jij jouw home gym hebt ingericht. Plaats je foto op Facebook of Instagram en tag @gorillasportsnl Wees trots op jouw eigen sportschool, hoe groot of klein deze ook mag zijn!

Terug naar blog