Train jij het liefst thuis? Dan mogen deze attributen niet ontbreken!

Als er één voordeel is dat de coronaperiode ons heeft opgeleverd, dan is het wel dat we een stuk flexibeler zijn geworden. We moesten creatief zijn en manieren vinden om al onze bezigheden die we normaal gesproken buiten de deur deden nu thuis uit te voeren. Zo ook sporten. Is dit jou wel goed bevallen en wil je minder of helemaal niet meer naar de sportschool? Dan mogen deze fitness attributen absoluut niet ontbreken aan jouw thuisgym!

Een fitnessmat en/of yogamat

Een fitnessmat is altijd handig om te hebben, voornamelijk als je oefeningen gaat doen met je eigen lichaamsgewicht, zoals sit-ups, push-ups, burpees, glute bridge, etc. Ook voor het stretchen na je training is het fijn om een fitnessmat te hebben. Ben je meer van de yoga en meditaties? Dan mag een yogamat niet ontbreken.

Weerstandsbanden

Met weerstandsbanden kun je sommige oefeningen net even iets zwaarder maken. Denk bijvoorbeeld aan de zijwaartse squat of lunges. Of doe de weerstandsband om je enkels en beweeg je rechterbeen (en vervolgens je linkerbeen) zij- of achterwaarts omhoog om je billen te trainen. Weerstandsbanden kun je vaak in setjes kopen, waarbij de ene weerstandsband zwaarder is dan de ander. Zo kun je zelf bepalen hoeveel weerstand je wilt.

Dumbbells

Als je krachtoefeningen wilt doen, mogen dumbbells natuurlijk niet aan jouw collectie sportattributen ontbreken. Het is handig om een set te kopen, zodat je van gewicht kunt wisselen. Dumbbells zijn vooral handig om je biceps, triceps en schouders mee te trainen, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook vasthouden tijdens het maken van squats, lunges of kuitspieroefeningen.

Fitness step

Een fitness step is altijd handig om te hebben. Hiermee kun je namelijk zowel cardio- als krachtoefeningen op doen. In ons vorige artikel hebben we een aantal oefeningen uitgelicht om je alvast wat inspiratie te geven. Je kunt natuurlijk ook een online les met de step opzoeken op Youtube en deze vanuit huis volgen.

Enkelgewichtjes

Enkelgewichtjes maak je vast aan je enkels, zodat je je beenspieroefeningen net iets zwaarder kunt maken. Doe ze ook vooral om als je een training doet met je fitness step! Je zult zien dat dit gelijk een stuk zwaarder is.

Kettlebell

Een kettlebell kun je gebruiken voor deadlifts, de kettlebell swing, squats, de russian twist, de upright row en meer. Dit is dus écht wel een goede investering voor je thuisgym!

Weightbag

Een weightbag is vooral fijn ter verzwaring van je beenspieroefeningen. Leg hem bijvoorbeeld in je nek terwijl je squats of lunges doet. Daarnaast kun je er shoulder presses of weightbag rows (voor je rug) mee doen. Ook kun je de weightbag in je nek leggen, lichtjes door je knieën buigen en je bovenlichaam langzaam naar voren buigen en weer terug (terwijl je je rug recht houdt). Een goede oefening voor je rugspieren!

Voor de echte diehards!

Wil je het liefst helemaal niet meer naar de sportschool toe, maar wel thuis volwaardige en zware trainingen kunnen doen? Dan kun je uiteraard ook grotere attributen aanschaffen als je hier de ruimte voor hebt. Denk aan een halterstang met schijven, een verstelbaar bankje voor meer variaties op je oefeningen, een crossfit trainer of een loopband. Wil je echt all the way gaan? Dan kun je zelfs een fitness cage aanschaffen met alle bijbehorende attributen. Hiermee kun je alle denkbare oefeningen uitvoeren!

Terug naar blog