Een sportmassage voor het te laat is

Wat is een sportmassage?

Een sportmassage stimuleert de doorbloeding van je spieren. En de doorbloeding van de spieren zorgt er weer voor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Wat vervolgens weer het herstel van je spieren en lichaam zal bevorderen. Klinkt goed! Maar weet wel: een sportmassage is geen pretje. Je kan zelfs wat beurs worden na de behandeling. Hou hier dus rekening mee voordat je een sportmassage in gaat plannen. Je kan beter niet de sportmassage vlak voor of na een grote inspanning plannen, dan kan je je spieren te veel belasten en zal je er niet de voordelen die hieronder staan meepakken.

Toch is dat geen reden om de sportmassage te skippen. Je zal er even doorheen moeten met de gedachte dat je je later beter zal voelen en beter kan trainen. Wie sterk wil zijn, moet even pijn lijden. En natuurlijk moet je het vooral wel aangeven als de pijn te veel wordt. Communicatie is key in elke massage. En niet alleen tijdens, maar ook vooral voor de massage is het belangrijk om aan te geven waar de probleempunten zitten, of welke spieren je het meest belast met trainen.

Wat zijn de voordelen van een sportmassage?

Zoals al gezegd zorgt een sportmassage voor een sneller herstel van je lichaam en spieren. Daarnaast voorkom je overbelasting van je spieren en dus ook blessures. Altijd beter om te voorkomen, dan te verhelpen. Maar, heb je al last van klachten, dan kan ook een sportmassage helpen.

En voor degenen die erg last hebben gehad van COVID of een andere zware griep, kan een sportmassage je ook helpen om je spieren te activeren. Aan het begin van een trainingstraject of bij het opnieuw oppakken van je training kan dit gunstig zijn. Een sportmassage is dus zowel goed voor de spieren voor je begint, tijdens het trainen naar je doelen en eventueel wanneer je over de streep gegaan bent.

Mocht je geen geld of tijd hebben voor het inboeken van een sportmassage, dan kan je ook een massageroller of foamroller gebruiken. Al is het echte handenwerk (van een pro) natuurlijk het best voor je.

Terug naar blog