Lekker slapen, ook op de veel te hete dagen

Theetje doen?

Het klinkt misschien gek, maar probeer te levelen met de warmte door juist op de warme dagen bijvoorbeeld thee te drinken (want koffie helpt natuurlijk niet zo goed bij je nachtrust). Als je veel thee gaat drinken dan verhoog je tijdelijk je lichaamstemperatuur en level je met de hitte om je heen. Probeer dan alleen wel te kiezen voor kamillethee, of andere thee zonder cafeïne. En drink niet te veel thee, want dan moet je midden in de nacht weer zo vaak het toilet bezoeken…

Ramen dicht

Lockdown-tijd voor je appartementje! Het is verstandig om gedurende de dag de ramen en deuren dicht te houden. In de avond kan je dan vervolgens wel weer de ramen en deuren openzetten om alles lekker door te laten tochten. Het klinkt tegenstrijdig, maar op deze manier hou je toch echt de meeste warmte buiten. En vergeet ook niet je gordijnen dicht te houden!

Onder de koude kraan

Een koude douche helpt misschien even, maar niet voor lang. Ook hier kan je beter blijven levelen met de omgevingswarmte. Maar mocht je het echt niet trekken, dan kan je even je polsen onder de koude kraan houden. Door je polsen te koelen, koelt de rest van je lichaam ook af. Dit komt doordat het bloed (heel logisch eigenlijk) door je hele lichaam stroomt.

Telefoon uit, natte sokken aan

Elektriciteit zorgt voor extra warmte die je deze dagen absoluut niet nodig hebt. Laat daarom zoveel mogelijk uit! Sowieso is het al beter voor je nachtrust als je gewoon even een boekje gaat lezen voor een slapengaan. Twee vliegen in een klap!

Natte sokken

Voor de hand liggend is natuurlijk een natte lap op je hoofd, een natte theedoek op je buik of een kruik uit de vriezer in je kussen… Maar wie had er ooit gedacht dat natte sokken ideaal zouden zijn voor het slapen in de hitte? Slaaplekker!

Terug naar blog