Slam Ball vs Medicin Ball: wat kun je ermee?

Slam ball vs. Medicin ball: wat kun je ermee?

De kans is groot dat je er wel eens van gehoord hebt: slam ballen en medicin ballen, ook wel medicijnballen genoemd. Deze ballen kun je gebruiken om je trainingen te verzwaren en zijn het ideale maatje voor jouw fitness work-out! Wat kun je er precies mee?

Zowel een slamball als een medicinball wordt gebruikt bij atletische training. Ze bevorderen de groei van spiermassa en verbeteren de hand-oog coördinatie. Beide ballen hebben, zoals de naam al zegt, de vorm van een bal en zijn verkrijgbaar in diverse groottes en gewichten. Toch verschillen de ballen wat van elkaar en worden ze elk voor een ander doeleinde gebruikt.

Slam ball

Een slam ball is een bal, soms met handvatten of een touw, die verkrijgbaar is in verschillende groottes en gewichten. Het is niet zo dat de bal automatisch groter is bij een groter gewicht. Bij Gorilla Sports hebben wij slam ballen van 3 tot en met 20 kg in het assortiment. De ballen zijn gevuld met lucht en zand, waardoor het gewicht heen en weer gaat tijdens het gebruik hiervan. Uniek bij een slam ball is de harde buitenkant, waardoor deze bal bestand is tegen hoge snelheden en harde oppervlakken. Je kunt hier krachtig mee gooien!

Slam ball training

De slam ball wordt het meest gebruikt om op de grond te gooien. Ga hiervoor stevig op de grond staan en strek je armen met de slamball iets voor je uit. Gooi de bal vervolgens krachtig op de grond en probeer deze weer op te vangen. Vervolgens herhaal je deze leuke oefening. Met deze explosieve beweging train je je eigen je hele lichaam: vooral core, schouders, triceps, rug en kuiten.

Medicinball

Een medicin-, medicijn- of medizinball wordt veelal gebruikt voor til- en roloefeningen. Deze ballen zijn zwaar en compact en dus uitermate geschikt als trainingshulpje bij bijvoorbeeld buikspieroefeningen. Medicijnballen kunnen echter wat minder goed tegen een stootje, dus deze zijn minder geschikt voor gooioefeningen.

Wij hebben ook medicinballen met een handvat in het assortiment. Deze kunnen gebruikt worden als een soort kettlebell en je kunt hier swings mee uitvoeren. Met deze items wordt veel getraind voor bijvoorbeeld hockey en tennis.

Bekijk de volgende video en maak kennis met een aantal oefeningen waarbij je een medicinball kunt gebruiken!

Terug naar blog