Pillen, supplementen en meer, wat hebben we écht nodig?

1. Vitaminen

Wanneer je je ziek voelt is het sowieso handig om extra Vitamine C te slikken (dat geldt ook wanneer je brak bent). En hierbij is het handig om een supplement Zink te slikken. Daarnaast kan je vitaminen over het algemeen als je je helemaal goed voelt ook prima uit je voeding halen. Langdurig verkeerd vitaminepillen gebruiken kan namelijk echt schade opleveren voor je lichaam. Dus: eet gevarieerd, zorg dat je je groente en fruit binnen krijgt en drink genoeg water. Voor velen wellicht een uitdaging, maar onthoud dat het beter is dan los te gaan op het slikken van pillen.

2. Omega 3

Weer eentje die je wel prima uit je voeding kan halen: namelijk door vette vis te eten. Lekker een zalm op woensdag en haring in het weekend. Elke week een visje eten is gezond, en omega 3 is belangrijk voor je algehele gezondheid. Het draagt namelijk bij aan een gezond hart- en vaatstelsel, verlaging van de bloeddruk en het kan zelfs leerprestaties verbeteren.

3. Pre-workout, BCAA’s, eiwitpoeder en creatine

De vier welke meeste krachtsporter wel thuis hebben staan. Maar zijn ze alle vier nodig?

Pre-workout kan je nodig hebben, maar als je dedicated bent heb je het niet nodig. De extra energie kan je dan ook wel uit je koffie of uit je mood in de gym halen.

BCAA’s, ofwel: branched chain amino-acids, bestaan uit essentiële aminozuren. Dan zou je denken dat je deze wel nodig hebt als supplement, maar als jij voldoende eiwitten eet, dan is de kans al groot dat je voldoende BCAA’s binnenkrijgt.

Een schepje eiwitpoeder na het trainen kan zo lekker en makkelijk zijn. Precies, en dat is ook de enige reden om dit te gebruiken. Want je kan makkelijk je eiwitten binnenkrijgen via je voeding.

En tot slot is creatine te gebruiken om je creatine fosfaat systeem aan te vullen. Dit systeem gebruik je bij korte krachtsessies. Door creatine te gebruiken kan je net iets meer knallen in je krachttraining, denk aan een paar seconden of herhalingen meer. En dit is de enige van de vier die je heel moeilijk uit je voeding kan halen.

 

Terug naar blog