Old school trainen met opdruksteunen

Old school trainen met opdruksteunen

De opdruksteunen zijn weer een graag geziene gast in sportscholen en homegyms. Ze gaan weer mee op reis en niemand die zich nog bezwaard voelt om een beroep te doen op deze toch ‘ouderwetse’ steunen. Want steeds meer sporters ontdekken dat ze aan natuurlijke kracht winnen als ze de opdruksteunen gebruiken.

Niets aan echte kracht gewonnen

Bijzonder is het zeker, de sporters die sinds jaar en dag naar de sportschool gaan en daar trainen met machines en andere luxe trainingsmiddelen om er vervolgens achter te komen dat ze aan pure kracht niets hebben gewonnen. Die ondanks de uren en uren training nog geen muurtje over kunnen klimmen. Het is echter eerder regel dan uitzondering en dus schakelen de fanatiek sporters terug naar dat waarvan ze weten dat het ze wel die extra kracht geeft: inderdaad, de opdruksteunen.

Voor functionele kracht

Opdruksteunen zijn een perfect hulpmiddel voor sporters die nadrukkelijk echte, functionele kracht willen winnen. De opdruksteunen worden dan wel old school genoemd, ze geven je wel de kans om met gerichte training die kracht te winnen die jij wenst. Opdat je voortaan wel dat muurtje gemakkelijk beklimt.

Gebruik de steunen als je push-ups maakt

Ja hoor, noem de opdruksteunen maar ouderwets. Dat mag. Ze zijn ook al oud en worden al heel lang gebruikt. Ze leken uit de gratie sinds de intrede van de steeds modernere machines, maar daar komen meer en meer sporters nu dus op terug. Je gebruikt de steunen bijvoorbeeld als je push-ups maakt. De opdruksteunen helpen in zowel de neutrale positie, de smalle en de brede positie. In smalle positie train je de triceps. Kies je voor de brede positie dan train je de borstspieren in de volle breedte. De crux zit hem in het feit dat je met de opdruksteunen dieper gaat dan wanneer je de push-ups zonder de steunen uitvoert. Omdat je dieper gaat, ontwikkel je de borstspieren beter. Door het gebruik van de opdruksteunen ontlast je bovendien de polsgewrichten.

Win aan pure kracht

Met de opdruksteunen train je ook veel beter de buikspieren en de middelste rugspieren, zo is duidelijk geworden. Belangrijk, want juist deze spieren zorgen voor de stabiliteit als je oefeningen uitvoert. In z’n algemeenheid kun je dus stellen dat je niet alleen aan pure kracht wint door het gebruik van opdruksteunen, maar dat het ook je houding aanzienlijk verbetert.

Meer uitdaging met de old school opdruksteunen

Met de opdruksteunen kun je ook simpelweg beter trainen, zwaarder trainen. Druk jij je normaal op, dan worden de ellebogen gebogen en laat jij je zakken tot zo ongeveer de borst de grond raakt. Vervolgens strek je de ellebogen en beweeg jij je weer naar boven, je kent het wel; perfect voor je triceps en je borst. Op den duur echter, gaat dit je zo gemakkelijk af dat van enige uitdaging geen sprake meer is. Dat los je dus ook op door terug te grijpen op opdruksteunen.

Effectief trainen met opdruksteunen

Maak je gebruik van opdruksteunen, dan ben je verder van de grond. Druk je op, dan ben je dus in staat dieper te gaan voor je borst de grond raakt. Je belast met dezelfde oefening dan dus de borst en de triceps extra en dat betekent gewoon dat je werkt aan nog stevigere spieren in genoemde gebieden. Zo is trainen met opdruksteunen dus ook nog eens zeer effectief. In ons toch al zeer brede assortiment vind je uiteraard ook tal van opdruksteunen. Je hebt keuze genoeg, het voelt alsof ze nooit weg zijn geweest en in feite zijn ze dat natuurlijk ook net.

Ook het polsgewricht krijgt het minder zwaar te verduren

Voor de fanatieke sporters zal het feit dat het polsgewricht het minder zwaar te verduren krijgt ook een opluchting zijn. Daarmee hebben we dus al een groot aantal voordelen van het gebruik van de opdruksteunen benoemd. Soms zijn we te snel met het afschrijven van bepaalde producten, de opdruksteunen blijken daar nu een goed voorbeeld van.

Opdruksteunen in ons aanbod

Je kunt dus prima weer gebruik maken van opdruksteunen, producten die als voordeel hebben dat je ze gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Je hoeft je beslist niet te schamen en je bent allesbehalve ouderwets als jij je heil weer zoekt in de oude, trouwe opdruksteunen. Ze zijn bewezen effectief en dat kan dus lang niet altijd van de moderne machines gezegd worden. Lang hoef je niet te zoeken, want de voor jou perfecte opdruksteunen vind je in ons aanbod. Kijk zelf maar.

Terug naar blog