Maxxus crosstrainer voor beginners

Goed voor de geest

 

Naast dat veel bewegen voordelig is voor het hart en de botten, heeft het ook positieve effecten op de geest. Je voelt je namelijk minder snel gestrest, omdat je tijdens het bewegen je hoofd leeg kunt maken. Eventuele negatieve gevoelens kun je ‘er uit sporten’. Daarnaast is regelmatig bewegen bevorderend voor de nachtrust, waardoor je beter slaapt en dus ook minder stress zal ervaren. 

 

 

Minder stress zorgt er natuurlijk voor dat je je mentaal beter voelt. Beweging zorgt er namelijk voor dat de stoffen endorfine en dopamine worden aangemaakt. Dit zijn ook wel de gelukshormonen. Hoe meer je beweegt, hoe meer er van deze stoffen wordt aangemaakt en hoe beter jij je zal voelen. Verder zorgt dagelijks bewegen ervoor dat je minder vet en meer spiermassa krijgt, waardoor jouw zelfbeeld ook positiever zal worden. 

 

Invulling van dagelijkse beweging

 

Je kunt op verschillende manieren aan je dagelijkse beweging komen. Veel mensen doen tegenwoordig aan krachttraining, maar als je doel vooral is om fitter te worden (een betere hartconditie te krijgen), dan is het aan te raden om dagelijks aan cardio te doen. Cardio is, zoals de naam al impliceert, goed voor het hart. Je traint namelijk het hart- en vaatstelsel door te fietsen, hardlopen, wandelen of andere vormen van cardio. 

 

Het gemak van thuis bewegen

 

Je zou bijvoorbeeld iedere dag een halfuurtje kunnen wandelen of hardlopen. Men vindt het echter wat lastiger om dagelijks buiten aan hun beweging te komen, omdat je natuurlijk afhankelijk bent van weersomstandigheden. Als het regent of sneeuwt, heb je waarschijnlijk al minder zin om naar buiten te gaan. Om het mogelijk te maken om elke dag, zo vaak als je wil en wanneer je wil te sporten, kun je een Maxxus crosstrainer aanschaffen.

 

Maxxus crosstrainer

 

Een crosstrainer is een fitnessapparaat met doel om de conditie te vergroten. Met behulp van de Maxxus crosstrainer train je hiernaast de hamstrings, quadriceps, bilspieren, brede rugspieren, biceps, triceps en de trapezius. Een crosstrainer is dus goed voor zowel de conditie als het versterken van de spieren. 

 

 

Door middel van een crosstrainer kun je elke dag aan je beweging komen, zonder de deur uit te moeten. Je bent dus niet afhankelijk van weersomstandigheden, waardoor je wellicht meer motivatie voelt om te bewegen. Het voordeel van thuis bewegen, is dat je ondertussen een serie kunt kijken, of muziek luisteren. Je hoeft niet bezig te zijn met hoe erg je zweet of hoe je eruit ziet en je kunt alles lekker op jouw eigen tempo doen. 

 

Een crosstrainer is altijd zo compact mogelijk ontworpen, zodat het in iedereens huis past. Je kunt kiezen voor een crosstrainer met een ingebouwde trainingscomputer. Op deze manier kun je kiezen uit diverse trainingsprogramma’s. Op het scherm kun je allerlei waarden zien, zoals de afgelegde afstand of de verbrande calorieën. Je kunt op het apparaat eenvoudig de belasting aanpassen om het trainen zwaarder of juist minder zwaar te maken. 

Terug naar blog