Is de MAXXUS iets voor jou?

Een krachtig merk

Naast cardio apparatuur kun je bij MAXXUS ook terecht voor krachtmachines, boks-benodigdheden, trilplaten en massagestoelen. Het merk heeft al meer dan twintig jaar ervaring met het ontwikkelen van fitness attributen en houdt de voortdurende ontwikkelingen in de fitnessindustrie dan ook goed in de gaten. Wanneer je denkt aan MAXXUS, denk je aan kwaliteit, duurzaamheid, functionaliteit en design.

Welke cardioapparatuur past bij jou?

MAXXUS biedt diverse cardioapparatuur aan. Wil je graag meer cardio doen, maar weet je niet welk apparaat het best bij jou past? Hieronder zullen we de verschillen en overeenkomsten tussen een loopband, crosstrainer en roeimachine bespreken.

Loopband

Met een loopband train je vooral je onderlichaam, omdat je wandelt of hardloopt op de loopband. Verder doe je niks met je armen. Een loopband is dus vooral goed voor het trainen van je conditie en om af te vallen. Je verbrandt natuurlijk veel calorieën door hard te lopen. De loopband is vaak voorzien van verschillende trainingsprogramma’s, waardoor je op jouw eigen gewenste manier kunt trainen.

Crosstrainer

Met een crosstrainer kun je naast je conditie trainen en afvallen ook je kracht verbeteren. Je traint met een crosstrainer namelijk niet alleen je onderlichaam, maar je hele lichaam (full body). Dit komt doordat je ook handvatten vasthoudt, dus je beweegt ook je armen. Ook in een crosstrainer zitten vaak diverse trainingsprogramma’s verwerkt, waardoor je naast ‘gewoon’ trainen ook een van de programma’s kunt oefenen.

Roeimachine

Een roeimachine is vooral geschikt voor het opbouwen van spiermassa, dus krachttraining. Daarnaast train je ook je conditie en helpt het om af te vallen. Het voordeel van een roeimachine is dat het geen druk legt op je gewrichten. Hierdoor is een roeimachine geschikt voor alle leeftijden. Een crosstrainer legt namelijk wat meer druk op je gewrichten, waardoor het niet voor iedereen geschikt is.

Alle drie deze cardioapparaten werken dus goed om je uithoudingsvermogen en conditie te te trainen en om af te vallen. Als je echter naast afvallen en conditie verbeteren graag ook je spiermassa op wil bouwen, is een crosstrainer of een roeimachine een betere optie.

Hoe behoud je de motivatie?

Nu je een beslissing hebt gemaakt in welk apparaat je graag wil gebruiken, is de volgende stap om de motivatie vol te blijven houden. Probeer vaste momenten in de week in te plannen om te trainen en bedenk van tevoren al wat je wil doen, zodat je goed voorbereid bent. Op deze manier weet je van tevoren al wanneer je gaat sporten, wat vaak helpt met motivatie.

Terug naar blog