Het gebruiken van een dumbell set

Het gebruiken van een dumbell set

De dumbell set, veel mensen die thuis trainen kiezen ervoor om de dumbell set als eerste aan te schaffen. De vraag is echter: waarom kiezen mensen hiervoor? In dit artikel gaan we jou uitleggen welke oefeningen je allemaal met zo’n set kunt doen. Mocht jij zelf aan de slag willen gaan met een dumbell set, dan raden we het je aan om de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren.

Verdiep je goed in hoe het moet en ga ook zeker niet te zwaar trainen. Na verloop van tijd zou je er wel voor kunnen kiezen om zwaarder te trainen op het moment dat je merkt dat het te makkelijk gaat. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat je sterker wordt, dus dit is alleen maar goed.

Onderstaand gaan we jou in ieder geval precies uitleggen welke mogelijkheden je allemaal hebt. Heb je na het lezen van dit artikel nog aanvullingen of vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan graag voor je klaar.

Dumbell bench press

De dumbell bench press, heb jij wel eens van deze oefening gehoord? Dit is een zeer populaire oefening voor je borst. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat dit de meest bekende oefening met dumbells is voor je borst. Echter doe je deze oefening niet alleen voor je borst, je zet je schouders en je triceps namelijk ook aan het werk.

Wanneer je deze oefening wilt doen is het uiteraard zeer belangrijk dat je deze goed uitvoert. Zo zal je ervoor moeten zorgen dat je je ellebogen goed openhoudt en dat je deze niet richting je bovenlichaam brengt. Wil jij meer het bovenste gedeelte van je borst trainen, dan is het aan te raden om het bankje in een hoek van 45 graden te plaatsen.

Dumbell biceps curl

Het trainen van je biceps is zeker iets dat je niet mag vergeten wanneer je regelmatig in de gym te vinden bent. Een goede oefening die je met dumbells kunt doen is de dumbell biceps curl. Deze oefening kan je zowel met als zonder bankje doen. Wanneer je deze oefening doet is het zeer belangrijk dat je je ellebogen goed in je zij houdt en dat je ze niet mee omhoog brengt. Je kunt ervoor kiezen om je beide armen tegelijk te trainen of om dit om en om te doen.

Dumbell shoulder press

Ook de dumbell shoulder press is een oefening die we veel voorbij zien komen. Dit is een oefening waarmee je voornamelijk je schouders traint. Ook span je hiermee je triceps en een aantal rugspieren aan. Het is een oefening die over het algemeen als zwaar gezien wordt. Dit omdat je de dumbells boven je hoofd houdt.

Ga je deze oefening doen? Houd dan je ellebogen goed open, breng deze niet richting je bovenlichaam. Ook kan je de oefening doen met een bankje in een hoek van 45 graden. Hierbij activeer je het bovenste gedeelte van je borst meer.

Dumbell lunges

Wil jij je benen trainen vanuit thuis en wil je dit doen vanuit thuis? Dan kan je dit ook doen met alleen dumbells. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om dumbell lunges te doen. Met deze oefening train je voornamelijk je bilspier en je hamstring. Verder zet je ook je kuiten en quadriceps aan het werk. Tijdens het uitvoeren van deze oefening is het belangrijk dat je knie niet voorbij je voorste teen komt, zo voorkom je dat hier te veel druk op komt te staan.

Dumbells zijn ideaal

Zoals je bovenstaand hebt kunnen lezen zijn er genoeg oefeningen die je kunt uitvoeren met dumbells. Bovenstaande oefeningen zijn slechts een klein deel uit het aanbod van de vele oefeningen die je met dumbells kunt doen. Juist daarom kiezen mensen ervoor om dumbells als eerste aan te schaffen op het moment dat zij thuis een eigen gym gaan bouwen.

Mocht jij dumbells willen kopen, dan kan je dit gemakkelijk in onze webshop doen. Wij hebben een zeer breed aanbod en de kans is groot dat jij hier de gewichten tegenkomt waar je naar op zoek bent.

Naast dat wij dumbells verkopen, verkopen wij nog veel meer fitnessapparatuur. Bij ons heb je de mogelijkheid om een complete gym in huis te halen, zo hoef je niet meer helemaal naar de sportschool toe en wordt de drempel om te gaan sporten ook een stuk lager. Wanneer je fitness apparatuur bij ons aanschaft, dan weet je zeker dat je voor kwaliteit kiest. Dit zorgt ervoor dat je de oefeningen beter uit kunt voeren.

Terug naar blog