Haltersets aanschaffen waar moet je op letten?

Als je van plan bent om aan krachttraining te gaan doen dan is de kans groot dat je ze wel een keer tegengekomen bent: halterschrijven. Deze schrijven zijn onmisbaar, ongeacht of je een beginner bent of een ervaren sporter. Het maakt niet uit welke spierengroep je wilt trainen halterschrijven zijn altijd geschikt.

Om te kunnen trainen met halterschrijven heb je een halterstang nodig. Aan de hand van de halterschrijven kan je het gewicht verhogen. Zo worden er steeds zwaardere gewichten omhoog getild. Als je een thuisgym hebt of eraan zit te denken om een thuisgym te bouwen dan begin je met de aankoop van een halterstang en schrijven. Als je gaat trainen met halterschrijven (vooral thuis) dan moet je goed letten op de kwaliteit van de halterschrijven. Het is belangrijk dat de halterschrijven van goede kwaliteit zijn. Wil je zeker zijn dat je halterschrijven van goede kwaliteit zijn? Bekijk dan ons huidig aanbod.

Eisen & Wensen

Het is belangrijk om voor jezelf te weten waarom je traint en wat je doelen zijn. Doelen zijn belangrijk, vooral bij de aanschaf van halterschrijven. Als je al een kijkje hebt genomen in ons huidig aanbod dan zie je dat er een heleboel verschillende soorten halterschrijven. Zo zijn er; kunststof, gripper, gietijzer en olympische halterschrijven. Echter zijn er ook schrijven gemaakt van rubber en chroom. Afhankelijk van je trainingendoelen en of je een beginner of ervaren sporter bent zijn er verschillende halterschrijven beschikbaar voor jou. Ongeacht wat je doelen ook mogen zijn, er is altijd zijn halterschrijven die hierbij aansluiten.

Even voor de duidelijkheid, als je gaat trainen met lichte schrijven, dan gebruik je deze om het behouden van de lengte van je spieren te stimuleren. De zware halterschrijven daarentegen zijn bedoeld voor het creëren van extra spiermassa. Hou hier dus ook rekening mee bij de aanschaf van halterschijven.

Naast verschillende materialen zijn er ook verschillende gewichtsklassen. De gewichten beschikbaar zijn; 0-10kg, 11-20kg, 21-30kg. De diameters van deze schrijven zijn 50mm, 30mm en 25mm.

Garantie

Ook heel fijn om te weten is dat ongeacht welke halterschrijven je aanschaft je krijgt altijd twee jaar garantie. Ga je heel intensief trainen? Dan is het verstandiger om halterschrijven van gietijzer, rubber of chroom aan te schaffen. Ben je op zoek naar wat extra gebruikscomfort? Kijk dan eens naar halterschrijven met grijpopeningen. Deze grijpopeningen maken het makkelijker om ze te wisselen en voorkomen vingerblessures.

We hebben hierboven nog even maten gehad, maar we benoemen het liever toch om miskopen te voorkomen. Halters hebben standaard twee maten. 30mm en 50mm. De schrijven moeten dezelfde

Terug naar blog