Haal jouw sportschool in eigen huis

Haal jouw sportschool in eigen huis

Thuis sporten zorgt voor een hoop voordelen en daar zijn veel mensen gedurende de corona periode wel achter gekomen. De sportscholen waren dicht en het werd tijd om op zoek te gaan naar goede alternatieven. Momenteel zijn de sportscholen weer open, echter kiezen veel mensen er nog steeds voor om hun oefeningen vanuit thuis te doen. Best logisch ook want thuis sporten biedt een hoop voordelen. In dit blogartikel gaan we jou vertellen welke voordelen thuis sporten allemaal met zich mee brengt. Tevens gaan we je vertellen hoe je een eigen sportschool in huis kunt halen. Er zijn namelijk een hoop mogelijkheden wanneer je thuis aan de slag wilt gaan!

De voordelen van thuis sporten

Wanneer je ervoor kiest om thuis te sporten, dan is de kans een stuk groter dat je vaker sport. Dit omdat je simpelweg niet meer naar de sportschool toe hoeft te reizen en de drempel hierdoor verlaagd wordt. Een ander voordeel dat thuis sporten te bieden heeft is dat je geen last hebt van andere mensen. Waarschijnlijk ken je het wel, je wilt een bepaalde oefening in de gym doen, echter is iemand anders hier al lange tijd mee bezig. Omdat je wilt sporten en niet wilt wachten kies je ervoor om je training aan te passen en dat kan voor de nodige irritatie zorgen. Kies je ervoor om thuis te sporten, dan kan dit lekker in je eigen tempo. Je hoeft op niemand te wachten en je bent niet afhankelijk van de tijden waarop de sportschool open is. Kortom, je hebt meer vrijheid.

Hoogwaardige kwaliteit fitnessapparatuur

Niet iedere sportschool heeft kwalitatieve fitnessapparatuur. Kies je ervoor om je eigen gym te bouwen? Dan zou je eens een kijkje kunnen nemen in ons assortiment. Wij hebben fitnessapparatuur van hoge kwaliteit en zo kan jij iedere oefening zo goed mogelijk doen. Vraag jij je af welke spullen echt een aanrader zijn op het moment dat je thuis wilt gaan sporten? Lees dan verder! Onderstaand gaan wij jou namelijk een hoop handige tips geven.

Thuis bankdrukken

Bankdrukken is een zeer belangrijke oefening. Je traint hiermee voornamelijk je borst en deze oefening kan je prima vanuit thuis doen. Tenminste, wanneer je hier de juiste spullen voor in huis hebt. Mocht jij thuis willen bankdrukken, dan is het aan te raden om de verstelbare halterbank aan te schaffen. Met behulp van deze verstelbare halterbank kan jij deze oefening perfect uitvoeren. Naast dit bankje zal je ook een halterstang aan moeten schaffen en de halterschijven zijn natuurlijk ook niet onbelangrijk. Gelukkig kan je deze ook gemakkelijk in onze webshop aanschaffen.

Met deze halterstang kun je vervolgens nog veel meer oefeningen doen. Zo kun je squatten en dus je beenspieren trainen. Ook kun je de stang gebruiken om bijvoorbeeld je schouders te trainen. Deze stang koop je dus niet alleen voor het bankdrukken!

Dumbells mogen niet ontbreken in je eigen gym!

Op het moment dat jij je eigen sportschool aan het bouwen bent, dan mogen dumbells absoluut niet ontbreken. Met behulp van dumbells kan je ontzettend veel oefeningen doen. Zo kan je hier je borst, je rug, maar natuurlijk ook je schouders en je armen mee trainen. Aan te raden is om dumbells van verschillende gewichten aan te schaffen. Voor de ene spiergroep heb je nou eenmaal zwaardere gewichten nodig dan voor de andere spiergroep. Ook is het wel dat wanneer je het gevoel hebt dat je sterker wordt, je ook met zwaardere gewichten kunt gaan trainen. Heb jij verschillende dumbells gekocht, dan wil je deze natuurlijk wel een mooi plekje kunnen geven. Mocht jij dit willen doen, dan is het zeker verstandig om een dumbellrack te kopen.

De buikspieren trainen vanuit thuis

Je kunt nu al vrijwel iedere spiergroep trainen en dat is super! Echter hebben we nog geen aandacht gegeven aan de buikspieren. Wil jij je buikspieren optimaal trainen? Kijk dan eens naar een goede buikspierbank. Met behulp van een buikspierbank kan jij je buikspieren extra goed trainen zodat jij straks een prachtige strakke buik hebt!

Nu nog de juiste kleding

Als het goed is weet je nu precies hoe jij je eigen sportschool in huis kunt halen. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden, maar met behulp van bovenstaand producten kan je in principe alles al trainen. Nu hoef je nog maar twee dingen te doen. Namelijk, het kopen van fitness kleding die lekker zit en waar jij je comfortabel in voelt en gewoon aan de slag gaan. Wij wensen je in ieder geval veel succes met trainen!

Terug naar blog