Gezonder snacken doe je zo!
Share
Gezonde en lekkere snacks voor tussendoor
Vrijwel iedereen die bezig is met sport, let ook op zijn voeding. Of je nu een streng dieet volgt of niet, gezondere keuzes maken is altijd beter! Veel mensen vinden het niet zo lastig om voldoende variatie aan te brengen in de hoofdmaaltijden, maar gaan vervolgens de fout in door te gaan snacken. Dat kan anders! Wij geven je een aantal recepten waarmee je de ó zo lekkere (en slechte) tussendoortjes kunt vervangen door een verantwoorder alternatief.
Eiwit-aardbeienijs
Ons heerlijke en gezonde aardbeienijs zit boordevol eiwitten, is koolhydraatarm en bevat geen geraffineerde suikers. Het is niet alleen de perfecte afkoeling voor warme zomerdagen, ook in de herfst kun je hier lekker van genieten. Met slechts 5 ingrediënten is het super makkelijk te bereiden.
Ingrediënten:
500 g bevroren aardbeien
150 g magere kwark
2 theelepels honing / agavesiroop
¼ theelepel vanille-extract
Topping:
Verse aardbeien
1 takje verse munt
Bereiding:
Ontdooi bevroren aardbeien een beetje en doe ze dan in de blender.
Voeg de magere kwark, honing en vanille toe en pureer tot een romige massa in een krachtige mixer. Eet het meteen op of leg het nog eens 30 minuten in de vriezer.
Doe het aardbeienijs in een kom en garneer met verse aardbeien en munt.
Energy balls
De zogenaamde "Energy Balls" bewijzen dat gezond eten en snacken elkaar niet hoeven uit te sluiten. De balletjes zijn ideaal als power snack voor en na een training of tussendoor. Door het hoge eiwit- en energiegehalte worden de lege voorraden snel weer aangevuld en dankzij de zoetheid van de gedroogde vruchten wordt aan de lekkere trek voldaan.
Het basisrecept voor 15 ballen is simpel: meng 100 g noten (bijvoorbeeld walnoten, amandelen, cashewnoten) met 200 g gedroogd fruit (bijv. dadels, vijgen, abrikozen) in een mixer en vorm er balletjes van ter grootte van een bonbon. Bestrooi met toppings naar wens (bijv. gedroogde kokos, havervlokken, pure chocolade) en zet ze ongeveer 1 uur in de koelkast voor consumptie.
Chocolade-Frambozen brownie
Ingrediënten:
150 g frambozen
50 g pure chocolade
150 g voorgekookte rode biet
100 g bloem
1 theelepel bakpoeder
50 g cacao
150 g honing of agavesiroop
3 eieren
6 el olijfolie
snufje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed de cakevorm (20 x 12 cm) met bakpapier. Verhit verse frambozen kort met een beetje water in de pan tot ze een geleiachtige consistentie hebben. Meng de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder in een grote kom. Pureer de rode biet en voeg toe aan het bloemmengsel. Meng de eieren met honing en zout en roer het resterende mengsel met olie erdoor. Breek de pure chocolade in stukjes en smelt in een pan op laag vuur. Roer direct door het beslag. Doe het beslag in de bakvorm. Voeg de frambozengelei toe en haal deze met een vork door het deeg. Bak ongeveer 30 minuten in de hete oven. Test de gaarheid met een houten spies. Als er nog lichte deegresten op het stokje zitten, verwijder dan de vorm en laat deze afkoelen.