Ga weer old school trainen

Chin up

Tegenwoordig doen veel mensen pulldowns, maar lijken de chin up helemaal vergeten te zijn. Vroeger werd deze oefening vaak gedaan en deze zouden eigenlijk weer vaker gedaan moeten worden. Door deze oefeningen te doen train je niet alleen je biceps, maar ook je triceps. Je hele armen krijgen dus een workout! Deze oefening is dus zeker een aanrader als je breder wil worden.

Dumbbells

Voor iedere workout zijn dumbbells uiterst geschikt, maar je moet dit wel goed doen. Vooral oefeningen met een dumbbell zijn zeker een aanrader. Je voelt als het ware een diepe stretch in je spieren. Focus dus niet alleen maar op het gewicht, maar let op je houding en hoe je oefent! Oefeningen die je met behulp van dumbbells kunt doen, zijn bijvoorbeeld squats, bench press, shoulder press of bicep curls.

Push-ups

De push ups zijn geschikt voor elke workout en het mooiste van alles is dat je het praktisch gezien overal kunt doen. Of je nou in een gym traint of thuis. Train je borstspieren aan de hand van push ups. Als je vier sets doet van ongeveer 8-12 reps dan zit je al aardig op de goede weg. Binnen de push-ups zijn er nog verschillende varianten die je kunt doen. Om het wat uitdagender te maken, kun je bijvoorbeeld diamond push-ups doen. Bij deze push-ups plaats je je handen tegen elkaar en maak je met je duimen en wijsvingers een ruitvorm, oftewel een diamond.

Rotatie

Zit op de grond met een medicine ball in je handen. Buig je knieën zo’n negentig graden (wil je meer halen uit deze workout? Til je voeten dan van de grond) en roteer de bal van de ene heup naar de andere. In principe is deze oefening niet heel erg moeilijk, maar je traint er wel veel spieren mee en ook nog je coördinatie. Je kunt deze oefening uitdagender maken door het steeds langer of sneller te doen, of een zwaardere medicine ball te gebruiken.

Werk nu aan jouw summer body!

Er zijn veel old school oefeningen die je kunt doen. Deze oefeningen kun je zowel thuis als in de sportschool doen. Hierboven zijn een paar old school oefeningen al benoemd, maar er zijn een heleboel verschillende workouts mogelijk. Welke oefeningen het beste werken, is natuurlijk per persoon verschillend. Misschien wil je liever net wat andere spiergroepen trainen, of heb je al bepaalde fitness accessoires in huis die je wil gebruiken. Bekijk eens de accessoires op de website en stel je eigen workout samen. Dan ben jij helemaal klaar voor de zomer!

Terug naar blog