Fitness is geen wedstrijd, of toch wel?

HYROX is een wereldwijde fitness race die steeds populairder aan het worden is. De wedstrijd bestaat uit zowel cardio als kracht en is dus fysiek maar ook zeker mentaal een ware uitputtingsslag. Wanneer het startschot klinkt moet er eerst een kilometer hardgelopen worden, vervolgens kom je aan bij de eerste krachtsoefening. Deze cyclus herhaalt zich maar liefst 8 keer.

De krachtsoefeningen bestaan uit:

Ski Erg

De eerste oefening waar je aankomt is de Ski Erg. Je dient 1000 meter af te leggen met deze oefening die met name bedoeld is voor je armen. Als je de oefening goed uitvoert zal je ook de spieren in onderlichaam gaan voelen.

Sled Push

Na dat je wederom een kilometer hardgelopen hebt komt je aan bij de tweede oefening. De Sled Push, de naam verklapt al een beetje wat je moet doen. Gewichten dienen via een soort slee geduwd te worden. Het is bij deze oefening heel belangrijk dat je schoenen draagt met voldoende grip om niet uit te glijden.

Sled Pull

De derde oefening vindt plaats op dezelfde plek als waar je net de slee naar toe hebt geduwd. Bij de Sled Pull is het echter de bedoeling dat je die slee weer terugtrekt naar de plek waar je begon.

Burpee Broad Jumps

Misschien wel de meest bekende oefening in de fitnesswereld, de burpee. Er dient bij deze oefening een x aantal meters afgelegd te worden door middel van burpees. Hoe verder je naar voren springt, hoe minder je er hoeft te doen dus.

Rowing

Eenmaal aangekomen bij oefening vijf is het tijd om te roeien. Er dient 1000 meter afgelegd te worden. Wil jij alvast oefenen thuis? Ga dan naar https://gorillasports.nl/Cardio/Roeimachines om een roeimachine in huis te halen.

Farmers carry

Deze oefening is bedoeld om de bovenste rugspeieren te trainen, ookwel de trapezius. Daarnaast train je je core hiermee en je onderarmen. Wekelijks te oefenen als je met je zware boodschappentassen thuis komt.

Sandbag Lunges

De krachtoefeningen zitten er bijna op, hierna hoef je er nog maar eentje te doen. Voordat je door mag moeten er lunges gedaan worden met verschillende gewichten op je rug. Per klasse divisie verschilt het of er met 10, 20 of 30 kilo lunges gedaan moeten worden.

Wall Balls

De laatste oefening! Haal nog maar is diep adem en begin die zware ballen een x aantal keer de tegen de muur te gooien…

Het format is steeds groter aan het worden en de race kan in meerdere manieren beoefend worden. In je eentje, als duo of als team, daarbij komt dat mannen en vrouwen de race apart afleggen maar gemixt mag ook. Er zijn zelfs divisies en kampioenschappen bij elke race! Wereldwijd worden er races gehouden, in de maanden november en december zijn er dan ook nog races te gaan in Essen, Londen, Dallas, Hamburg, Madrid, Frankfurt en Los Angeles. De eerstvolgende race in Nederland vindt plaats in Maastricht op 21 januari 2023.

Lijkt het jouw gaaf om hier een keer aan mee te doen? Begin dan maar snel te trainen met de producten van Gorilla Sports!

Terug naar blog