Welke dumbbells zijn geschikt voor jou?

Als je van plan bent om thuis te gaan trainen dan heb je materiaal nodig om te kunnen trainen. Natuurlijk zijn er genoeg oefeningen die je kan doen zonder materiaal, maar met de juiste tools kan je je workout nog een extra boost geven. Wil je jezelf meer uitdagen en meer variatie aan je training toevoegen? Dumbbells zijn hier uiterst geschikt voor, maar met welke dumbbells moet je beginnen? Weet je niet welke dumbbells het meest geschikt zijn voor jou? Lees dan snel verder!

Soorten halterschrijven

Er zijn verschillende soorten dumbbell sets. Om te beginnen heb je een verstelbare dumbbell set. Bij een verstelbare set zit er een draaisysteem op. Vanwege dit systeem kan je makkelijk halterschijven erop en eraf doen. Je kan aan de hand van deze schijven het gewicht makkelijk afwisselen. Dus als je zwaarder of lichter wilt trainen er is keuze genoeg!

Begin je pas net met het trainen met dumbbells? Dan zijn gietijzeren dumbbells echt iets voor jou. Deze dumbbells zijn de meest voorkomende dumbbells, dit komt omdat ze goedkoper zijn dan de andere varianten. Bij deze dumbbells wordt het gewicht geregeld via klemmen. Dit maakt het makkelijk om het gewicht aan te passen, zo ben je minder tijd kwijt dan in vergelijking met meer traditionele halters.

Als je veel onderweg bent dan is een dumbbell set met koffer iets voor jou. Omdat deze dumbbell compact is maakt dit het uiterst geschikt om mee te nemen. Zo kan je ze overal meenemen om te trainen. Vaak zijn deze versies minder zwaar in vergelijking met andere dumbbells, maar je hebt wel dumbbells om mee te trainen. Hierdoor kan je veel meer doen dan zonder gewichten.

Als je begint met het trainen met dumbbells wil je ze natuurlijk ook makkelijk kunnen opbergen. Er zijn dumbbells sets die geleverd worden met een handig opbergrek dus nadat je klaar met trainen kan je ze weer stallen. Handig toch?

Train je al wat langer en wil je de sportschool naar huis brengen? Dan kan je gaan voor een opbergrek voor je dumbbells. Zo kan je een heleboel dumbbells stallen. Vergeet niet om toch voor de zekerheid de lengte van de handvatten te checken zodat je niet voor verassingen komt te staan. Daarom is het advies om dit altijd eerst te checken voordat je een rek gaat aanschaffen.

Door dumbbells aan te schaffen krijg je steeds meer optie om thuis te kunnen sporten. Thuissporten brengt vele voordelen met zich mee, vooral als je steeds meer materiaal aanschaft om jouw homegym helemaal af te maken. Zo kan je trainen wanneer je wilt. Of je nou s’ochtends vroeg of s’avonds laat wilt gaan trainen, je kan trainen wanneer het jou uitkomt. Dus wil je graag tussen de pauzes door trainen en werk je ook nog thuis? Ga trainen!

Een ander groot voordeel is dat je niet meer langer moet wachten tot iemand zijn setje heeft afgemaakt. Je hebt zelf de apparatuur aangeschaft en ze zijn ook nog op de juiste standen ingesteld. Kortom, alleen maar voordelen om thuis te gaan trainen.

Terug naar blog