Droogtrainen doe je zo!

De eerste warme dagen van het jaar hebben we inmiddels alweer gehad en dit betekent dat de zomer eraan komt. Het wordt dus tijd om je lichaam klaar te stomen om voor de dagen op het strand. Mocht jij inmiddels droog willen trainen omdat jij voldoende massa hebt aangemaakt en jij je spieren extra goed wilt laten zien? Dan is het goed dat je bij dit artikel bent uitgekomen. Dit artikel gaat jou namelijk helpen bij het droogtrainen.

Wanneer is het tijd om droog te trainen?

Mocht jij doen aan fitness, dan weet jij waarschijnlijk wel dat dit voornamelijk bestaat uit bulken en cutten. Wanneer je aan het bulken bent, dan probeer je om zoveel mogelijk in spiermassa aan te komen. Je eet iets boven je behoefte, zo geef jij je lichaam voldoende bouwstoffen om spieren op te bouwen. Mocht jij het idee hebben dat jij voldoende massa hebt opgebouwd? Dan is het tijd om droog te drainen! Na het bulken is de kans groot dat je ook wat in vet bent aangekomen. Hierdoor zie je je spieren minder goed en heb je natuurlijk ook niet de sixpack die je zo graag wilde hebben.

In tegenstelling tot bulken eet je met cutten eigenlijk net onder je behoefte. Hierdoor raak je dat vetlaagje eerder kwijt. Met cutten zal je waarschijnlijk wel een klein beetje spiermassa verliezen omdat je lichaam dus minder bouwstoffen heeft. Echter zal je je spieren wel veel beter zien!

Blijf voldoende eiwitten eten

In bovenstaande alinea heb je al kunnen lezen dat je voor een klein calorieëntekort moet gaan zorgen als je van plan bent om te gaan cutten. Echter is het wel van groot belang dat je voldoende eiwitten blijft eten. Tijdens het droogtrainen heeft je lichaam hier namelijk nog meer behoefte aan. Buiten dat zorgt dit er ook voor dat je niet te veel spiermassa zal verliezen.

Blijf hard trainen

Tijdens het droogtrainen is het zwaarder om hard te trainen omdat je minder energie hebt. Echter is het wel van groot belang om hard te blijven trainen. Vermijdt die dumbells dan ook niet! Je zult alleen niet meer puur aan krachttraining moeten doen. Zo is het ook van groot belang dat je bijvoorbeeld op de crosstrainer te vinden bent. Je zult namelijk calorieën moeten verbranden om dat laagje vet weg te krijgen. Hiervoor zal je aan cardio moeten doen. Vind jij het fijner om dit buiten te doen? Kies dan bijvoorbeeld voor hardlopen. De kans dat je hierdoor droger wordt is erg groot.

Mocht jij veel in de sportschool te vinden zijn voor krachttraining en doe jij liever thuis aan cardio? Dan zijn er tal van fitness apparaten die je kunt aanschaffen voor thuis. Hierdoor is het makkelijker om iedere avond aan cardio te doen. Je hoeft niet meer helemaal naar de sportschool en buiten dat ben je na het harden trainen meteen thuis. Blijf er wel voor zorgen dat je tijdens je training veel water drinkt. Dit is erg belangrijk tijdens het droogtrainen.

Terug naar blog