De voor- en nadelen van cardio training

Des te meer cardio, des te minder verbranden

Na een langere tijd veel cardio training, gaat je lichaam wennen aan dit trainingsschema. En dan zal je op den duur minder calorieën gaan verbranden. Dit blijkt uit een onderzoek van het Department of Anthropology aan Hunter College in New York. Dit wil je (denken we) niet, dus wat zou je dan moeten doen om dit te voorkomen? De oplossing is voor de hand liggend: variatie. Probeer een cardio training te veranderen naar een krachttraining, je zal zien dat dit meer effect zal hebben!

Want een goed hart had je al

Er zitten ook voordelen aan cardiotraining, en een van de belangrijkste voordelen is de verbetering van de conditie van de longen en het hart. Hiervoor moet je wel regelmatig cardio oefeningen uitvoeren, maar dat kan al zo simpel zijn als fietsen en hardlopen. Helaas is het niet altijd mooi weer in Nederland, maar dan kan je altijd nog een airbike in huis halen.

Op deze fiets werk je goed aan je conditie gezien zowel de spieren in je armen als in je benen uitgedaagd worden. Dit is het complete apparaat om je longen en hart een boost te geven, en zowel de spieren in je boven- als onderlijf. Voor de echte fanatiekelingen kan je bij deze airbike ook de weerstandsniveaus aanpassen. Kan je helemaal hard aan de bak!

Dat is iets om te onthouden!

Naast een positieve bijdrage aan de longen en het hart, is cardio ook goed voor het verbeteren van je geheugen. Zowel voor je korte- als langetermijngeheugen zal het een positief effect teweegbrengen. Onthoud dan ook goed hoe je je voelt na een cardio sessie, dat zal als het aan wetenschappelijk onderzoek ligt ook verbeteren.

Terug naar blog