Waarom een crosstrainer een goed idee is

Als je ooit naar een sportschool bent gegaan heb je ze bij de entree waarschijnlijk wel gezien: crosstrainers. De apparaten die netjes in een rij naast elkaar zijn opgesteld en vaak ook het meest bezet. We hebben nu kerst gehad en er zullen aardig wat kilootjes bij zijn gekomen. Niet alleen deze dagen zijn vaak funest voor ons gewicht, maar ook de dagen voor kerst doen ons ook zeker niet goed. Kortom de laatste paar weken van December doet ons gewicht niet goed.

Ieder jaar zeggen we ‘new year, new me’ waarbij we vele nieuwe goede doelen voor ons vaststellen en in de meeste gevallen dit twee tot drie weken volhouden.

Is een van jouw doelen voor 2022 om gewicht te verliezen? Dan is het trainen met een crosstrainer ideaal voor jou. Aan de hand van een crosstrainer kan je 8 tot 12 calorieën per minuut verliezen. Een crosstrainer is een allround fitnessapparaat en biedt een goede basis.

De voordelen van een crosstrainer

Bij veel soorten workouts krijgt je lichaam veel druk te verduren. Denk hierbij aan de klappen die je opvangt bijvoorbeeld met springen of hardlopen. Vooral als je dit ook meerdere keren per week doet. Omdat de crosstrainer een full body workout is, heeft dit minder impact of je enkels, heupen en knieën.

Hoewel andere workouts zijn eigen voordelen hebben zijn dit vaak bewegingen die je in het dagelijkse leven niet zou maken. De crosstrainer daarentegen stimuleert je natuurlijk te bewegen. Omdat deze bewegingen zo natuurlijk zijn heb je minder kans om blessures op te lopen.

Aan de hand van crosstrainer doe je niet alleen maar aan cardio, maar ook nog krachttraining. Door aan cardio te doen train je de inhoud van je hart en longen. In andere woorden, je verbetert je conditie, dit zul je op ten duur ook merken omdat het trainen je steeds makkelijker zal afgaan. Hoe lang kan jij het armzwaaien volhouden?

Misschien ook wel handig om te weten dat de meeste crosstrainers voorzien zijn van een hartslagmonitor. Aan de hand van deze monitor kan je bijhouden of je niet te intensief traint. Dit is vooral belangrijk voor beginners. Als je een gevorderde sporter bent kun je gerichter trainen en in intensiteitsniveau afwisselen.

Begin met trainen

Kortom de crosstrainer is het meest veilige fitnessapparaat om mee te beginnen als je een beginnend sporter bent en wilt gaan afvallen of krachtopbouwen. De crosstrainer is een laagdrempelig apparaat die weinig belasting veroorzaakt. Dit maakt het voor vele mensen geschikt omdat ook de kans op blessures erg klein zijn. Jij bepaalt de snelheid waarmee je traint. Dus dit betekent dat als jij stopt met bewegen dan stopt de crosstrainer ook. Dus train die kerstkilootjes eraf en begin je trainen met een crosstrainer vandaag nog!

Terug naar blog