Waarom consistent blijven met je bewegingsroutine zo belangrijk is!

Consistentie is essentieel voor het behalen van je fitnessdoelen. Als je je bewegingsroutine consistent volgt, kun je betere resultaten behalen dan wanneer je alleen af en toe traint.De voornaamste voordelen van consistentie zijn dat je je resultaten kunt monitoren, je spieren de tijd kunt geven om te herstellen en sterk te worden, en dat je je motivatie kunt behouden.

RESULTATEN BIJHOUDEN

Als je je resultaten kunt monitoren, kun je je voortgang bijhouden en door middel van kleine aanpassingen je doelen steeds verder verbeteren. Als je geen consistentie aanbrengt, zul je je voortgang niet kunnen meten en zal het moeilijk zijn om je doelen te bereiken. Houd bijvoorbeeld het aantal sets, reps, getilde gewichten en bewegingstijd bij op je telefoon, computer of ouderwets op papier.

SPIERHERSTEL

Het is ook belangrijk om je spieren de tijd te geven om te herstellen tussen je trainingen. Als je je spieren te veel belast, kunnen ze verzwakken in plaats van sterk te worden. Door consistent te trainen, kun je je spieren de rust geven die ze nodig hebben om te herstellen en sterker te worden. Je leert je lichaam namelijk routine aan. Jij weet op welke dagen je voluit gaat en op welke dagen jij eventuele actieve rustdagen hebt. Hierdoor kan je je spierherstel bewust in gang zetten op de momenten waarbij dat goed voelt voor jou.

MOTIVATIE

Tot slot is het belangrijk om je motivatie te behouden. Als je alleen af en toe traint, is het moeilijker om gemotiveerd te blijven. Door regelmatig te trainen, kun je je motivatie behouden en je trainingen gemakkelijker volhouden. Door regelmatig thuisworkouts te doen is de kans dat je gemotiveerd blijft groot. Dit hoeven geen lange sessies te zijn. Juist op de dagen dat je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan komen de dumbell (https://gorillasports.nl/deal/dumbellset) en kettlebell (https://gorillasports.nl/deal/trendy-kettlebell) bij jou thuis goed van pas.

In het algemeen is consistentie dus de sleutel tot succes bij elke bewegingsroutine. Als je consistent bent met je bewegingsroutine, kun je betere resultaten behalen, je spieren laten herstellen en je motivatie behouden!

Terug naar blog