Buiten sporten en bijbehorende artikelen

Welke sporten kan ik buiten uitoefenen?

Wanneer men hoort over buiten sporten, denken ze vaak alleen aan hardlopen. Echter zijn er veel meer activiteiten die je buiten kunt doen wanneer hardlopen niet je favoriete activiteit is. Zo kun je bijvoorbeeld (alleen, of samen met een vriend, buren of partner) gaan fietsen. Je kunt de gewone fiets pakken, maar ook mountainbiken of wielrennen behoren tot de mogelijkheden.

Andere sporten die je buiten kunt uitoefenen zijn wandelen, skeeleren of bootcampen. Naast deze activiteiten zijn er natuurlijk ook genoeg sporten in teamverband die je buiten kunt doen. Denk aan beachvolleybal, badminton, suppen, voetballen, hockeyen en ga zo maar door.

Fan van krachttraining?

Ook als je fan bent van krachttraining kun je dit natuurlijk buiten uitoefenen. Je kunt je eigen dumbbells, kettlebells of weerstandsbanden meenemen om al jouw oefeningen in de buitenlucht uit te voeren. Als je krachttraining graag combineert met cardio, kun je voordat je begint met je workout een rondje hardlopen, of een paar minuten springtouwen.

Wat is belangrijk?

Voordat je naar buiten stapt om te gaan sporten, zijn er wellicht een paar handige tips die we je mee kunnen geven. Omdat je buiten met allerlei soorten ondergronden (zand, gras, steen, asfalt, etc.) te maken krijgt, is het belangrijk dat je de juiste schoenen hebt. Als je een specifieke sport uit gaat oefenen, kun je daar de juiste schoenen voor halen. Ga je meerdere soorten sporten uitvoeren? Dan kun je wellicht het beste de verkoper raadplegen om te kijken welke outdoor schoenen het meest geschikt zijn.

Wat ook zeker niet onbelangrijk is tijdens het sporten, is om je goed te blijven hydrateren. Zorg er dus voor dat je voldoende water mee hebt. Vooral op de warmere dagen zul je meer zweten, dus dan is het extra belangrijk om goed te blijven drinken. Hierop volgt dat je tijdens de warme dagen goed je huid moet beschermen tegen de zon, dus vergeet je niet in te smeren!

Geniet van de buitenlucht!

Buiten sporten heeft veel voordelen ten opzichte van binnen sporten. Zo bespaar je op de maandelijkse kosten doordat je geen abonnement hoeft te betalen, maar kun je ook vaker genieten van de natuur en wat vitamine D binnen krijgen. De mogelijkheden die de buitenlucht biedt zijn enorm: je kunt fietsen of hardlopen, maar ook teamsporten als badminton of volleybal doen. Ook krachttraining is buiten eenvoudig uit te voeren. Maak buiten sporten nog leuker voor jezelf door een sportmaatje te zoeken!

Terug naar blog