Kerst-kilo’s?! Blijf fit met de feestdagen!

De feestdagen komen eraan! Het is bijna kerst en we voelen ons al meteen een paar kilo zwaarder. Maak jij je nu al druk om de kerst-kilo’s? Dan hebben we een aantal tips voor jou om alsnog te genieten van deze mooie tijd van het jaar.

1. Drink met water

Door de gezelligheid, alle lekkere kerstgerechten, drankjes en chocolade, vergeet je al snel water te drinken. Probeer hier dit jaar iets beter bij na te denken zodat je goed gehydrateerd blijft! Zo voel je je niet alleen fitter, je zal je ook sneller verzadigd voelen.

2. Geniet zolang je geniet

Soms raken we zo in verleiding door alle lekkere hapjes dat we vergeten waar we eigenlijk echt naar verlangen. Sta daarom even stil bij jouw behoefte op dat moment. Waar heb jij op dit moment echt zin in? Er bestaat een kans dat je misschien niet eens trek meer hebt. Of alleen nog zin hebt in een stukje chocolade of ander zoets. Zo kan je volop genieten in plaats van je vol proppen omdat ‘het allemaal zo lekker is’.

3. Rondje van de zaak

Wie zegt dat we met kerst alleen maar binnen moeten zitten? Nodig je favoriete oom of tante eens uit voor een wandeling, al is het maar een rondje in de wijk. Door even te bewegen zal jij je al een stuk fitter voelen. Even de frisse lucht in!

4. Kerst-workout

Natuurlijk kan je ook gewoon je dag beginnen met een kleine kerst-workout! Mocht je gym dicht zijn, dan heb je de artikelen van Gorilla Sports natuurlijk klaar liggen. Een paar dumbbells, een kettlebell en een yoga mat, dan kom je al heel ver.

5. Balanceren

Uiteindelijk is het maar één keer in het jaar kerst en hier mag je best van genieten! Het is de tijd van het jaar om samen te zijn, samen te genieten van de lekkerste kerstgerechten en een speciaal wijntje of biertje. Proost!

Terug naar blog