Bereik Je Fitnessdoelen met Zomerse Workouts

Met de start van de zomer in zicht, is dit het perfecte moment om te werken aan je fitnessdoelen en die stralende "summerbody" te bereiken waar je naar verlangt. Of je nu al dicht bij je doel bent of nog hard aan het werk bent, het is van essentieel belang om consistent te blijven en je doelen voor ogen te houden. In deze blog bespreken we het belang van consistentie in je fitnessroutine, geven we tips om gemotiveerd te blijven en bieden we enkele effectieve workouts speciaal voor de zomer.

Consistentie is de sleutel tot succes

Om je fitnessdoelen te bereiken, is consistentie de sleutel. Het is belangrijk om een trainingsroutine te ontwikkelen die haalbaar is en die je kunt volhouden. Kies een schema dat bij je past en houd je eraan, of dat nu betekent dat je twee keer per week traint of dat je elke dag een korte workout doet. Door consistent te blijven, bouw je momentum op en behaal je resultaten.

Motivatie hooghouden:

Om gemotiveerd te blijven, is het belangrijk om je doelen voor ogen te houden. Schrijf je doelen op en plaats ze op een plek waar je ze regelmatig ziet, zoals op de koelkast of als achtergrond op je telefoon. Zo herinner je jezelf eraan waar je naartoe werkt en blijf je gemotiveerd om consistent te blijven trainen. Neem ook regelmatig de tijd om te reflecteren op je vooruitgang en kijk hoe ver je al bent gekomen. Houd een dagboek bij, maak foto's of gebruik een fitness-app om je prestaties bij te houden. Op momenten dat je motivatie begint te wankelen, kun je teruggrijpen naar deze bewijzen van je voortgang en jezelf herinneren aan de reden waarom je begonnen bent.

Zomerse workouts

Om je trainingen leuk en uitdagend te maken tijdens de zomer, kun je specifieke workouts toevoegen die passen bij het seizoen. Hier zijn enkele ideeën voor zomerse workouts:

  • Strandtraining: Ga naar het strand en maak gebruik van het zand en de omgeving. Doe bijvoorbeeld intervaltraining waarbij je sprints doet op het zand, lunges of squats uitvoert met een weightbag of een circuittraining doet met oefeningen zoals planken, push-ups en burpees.
  • Buitencircuits: Maak gebruik van parken of openbare plekken in je buurt en maak je eigen circuittraining. Combineer oefeningen zoals jumping jacks, mountain climbers, step-ups op bankjes, tricep dips en touwtjespringen voor een effectieve full-body workout.
  • Airtrack workouts: Met zomerse workouts op een airtrack kun je genieten van de frisse buitenlucht terwijl je aan je fitnessdoelen werkt. Of je nu wilt springen, je core wilt trainen, acrobatische bewegingen wilt proberen of je balans en stabiliteit wilt verbeteren, de airtrack biedt een veelzijdige en uitdagende trainingen
  • Outdoor groepslessen: Doe mee aan outdoor groepslessen zoals bootcamp, danslessen of met een yogamat in het park. Deze lessen zijn vaak beschikbaar in de zomer en bieden een leuke en sociale manier om fit te blijven.
  • Zwemtraining: Ga zwemmen in een meer, zwembad of de zee. Zwemmen is een geweldige manier om cardiovasculaire conditie op te bouwen en tegelijkertijd je spieren te versterken. Probeer verschillende zwemstijlen zoals borstcrawl, rugslag en vlinderslag om je hele lichaam te trainen.
Terug naar blog