Alles om de griep te voorkomen

1. Sporten

Natuurlijk staat sporten op nummer één. En dan is de sportschool zeker een optie, maar als je echt op veilig wil spelen, dan kan je het best even thuis of als het goed weer is even buiten sporten. Ook in de sportschool lopen namelijk leden rond die wellicht het griepvirus al te pakken hebben.

Weet je niet waar je moet beginnen zonder gym? Dan hebben wij de perfecte startersitems voor je. Denk bijvoorbeeld aan een setje dumbbells, hier kan je al duizenden oefeningen mee doen. Overhead presses, rows, deadlifts, bicep cruls… En als je het echt goed aan wil pakken kan je dan beter kiezen voor verstelbare dumbbells. Niet iedereen heeft namelijk genoeg ruimte en geld voor een grote verzameling aan diverse gewichten in dumbells. Verstelbare dumbbells zijn daarom dé oplossing!

2. Water tappen

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: drink genoeg water! Je lichaam voert afvalstoffen beter af als je voldoende water drinkt. Hierdoor – je raadt het al – wordt je minder snel ziek. Denk aan een minimum van 2 liter per dag. Het klinkt misschien als een hele opgave, maar als je er eenmaal mee aan de haal gaat is het eigenlijk helemaal niet zo veel meer.

3. Immuunsysteem op scherp

Je immuunsysteem is een belangrijke factor om de griep te voorkomen. Om je immuunsysteem op pijl te houden is het van belang om genoeg vitamines binnen te krijgen. Vitamine zit in gezonde voeding, maar dat wist je natuurlijk al. Maar ook daadwerkelijk voldoende fruit, groenten en gezonde vetten eten is echter een tweede. Daarom slikken ook veel mensen nu vitaminesupplementen, die niet per se nodig zijn. Probeer eerst eens genoeg uit je voeding te halen in plaats van meteen voor de ‘makkelijke’ weg te gaan. Is én gezonder én beter voor je portemonnee.

4. Stress je niet

Hoewel dit soms onvermijdelijk is, is dit toch wel een hele noodzakelijke. Door stress verlies je veel energie en daardoor wordt je immuunsysteem kwetsbaar. Gooi dus een keer die voeten omhoog of breng eens een bezoekje aan de sauna – het doet wonderen!

Terug naar blog