Step it up! Een uitgebreide training met een aerobic fitness step

Een aerobic fitness step is een perfecte tool voor een goede work-out! Je kunt hier ontelbaar veel oefeningen mee doen, zowel cardio- als krachtoefeningen. Wij delen er graag een aantal met je!

Step up/step down

Dit is de makkelijkste oefening om te doen op de step, maar wel een goede warming up! Stap met je rechtervoet op de step en daarna met je linkervoet. Vervolgens stap je er met je rechtervoet af, gevolgd door je linker voet. Herhaal dit totdat je goed warm bent.

Step up hands

Dit is eigenlijk dezelfde oefening als die hierboven, maar dan met je handen. Ga in de push-up houding staan met de step horizontaal voor je. Zet vervolgens je rechterhand op de step, gevolgd door je linkerhand. Daarna zet je je rechterhand weer op de grond, ook weer gevolgd door je linkerhand. Houd tijdens deze oefening je rug goed recht en herhaal zo vaak als je wilt.

Dumbbell Calf Raises

Pak twee dubbells van gewicht naar keuze en houd er in elke hand één vast. Ga met je tenen op de step staan en laat je hielen lager uitkomen dan je tenen. Duw je lichaam vervolgens omhoog door kracht uit te oefenen op je tenen en kom langzaamaan weer terug naar je startpositie. Hiermee train je jouw kuiten. Herhaal de oefening vervolgens zo vaak als je wilt.

Lunges

Zet je rechtervoet op de step en je linkervoet achter je op de grond. Buig door je rechterknie, maar houd deze wel recht boven je enkel. Duw je lichaam vervolgens weer omhoog en herhaal dit. Zodra je klaar bent, wissel je van been en voer je de oefening opnieuw uit. Om het iets zwaarder te maken, kun je ook in elke hand een dumbbell vasthouden.

Bulgarian split squat

Je kunt de lunges ook uitvoeren door je rechterbeen achter je op de step te zetten en je linkerbeen op de grond vóór je. Zak vervolgens door je voorste knie, waarbij je uiteraard je knie weer boven je enkel houdt. Je kunt dit doen met je lichaamsgewicht. Wil je de oefening toch graag iets zwaarder maken? Dan kun je ook een halterstang (met gewichten) in je nek leggen.

Squats

Spring met beide voeten tegelijk op de step en maak direct een squatbeweging. Houd hierbij je knieën boven je enkels als je deze buigt en je rug recht. Kom vervolgens weer terug in de normale ‘sta positie’ en spring weer van de step af. Herhaal de oefening zo vaak als je wilt. Hiermee train je jouw beenspieren en tegelijkertijd ook je conditie.

Glute bridge

Ga met je rug op de grond liggen en zet je voeten voor je op de step. Duw vervolgens je billen omhoog terwijl je met je schouderbladen op de grond blijft liggen, zodat je een bruggetje maakt. Laat je billen vervolgens langzaam weer zakken en herhaal de oefening. Je raadt het vast al: hiermee train je je billen.

Step jump over

Plaats je handen aan beide randen van de step en spring met beide benen om en om zijwaarts over de step. Houd je armen tijdens deze oefening gestrekt. Deze heerlijke cardio-oefening brengt je conditie zeker weten op peil.

Step up switch

Plaats één van je voeten op de step en houd je rug recht. Maak om en om een wisselsprong waar veel tempo in zit en beweeg daarbij ook je armen mee. Ook weer een goede cardio oefening!

Terug naar blog